. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Eskişehir Şehir Hastanesi'nde covid test sonuçlarında yapılan hataya ilişkin Meclis'te açıklamalarda bulunarak, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya çağrıda bulundu. Çakırözer, 'Bu vahim hata yurttaşlarımızın sağlığını tehlikeye atmasının yanı sıra, covid salgını ile özveriyle mücadele veren sağlık emekçilerimizin de çalışmalarını gölgelemektedir. Yaşanan vahim hataya ilişkin Sağlık Bakanlığı derhal bir soruşturma başlatmalı, bu vahim hatanın nasıl bir ihmal sonrası gerçekleştirildiği bir soruşturma ile ortaya çıkarılmalıdır. Hatanın başka şehirlerde tekrarlanmasının önüne geçilmelidir' dedi.

VALİ HATAYI DOĞRULADI
Yaşanan vahim hataya ilişkin Eskişehir Valisi ile de görüştüğünü açıklayan Çakırözer, 'Vahim hataya ilişkin Eskişehir Valimiz Sayın Erol Ayyıldız ile görüştüm. Kendisi de maalesef bu vahim hatanın doğru olduğunu söyledi. Kendisinden bu konuya ilişkin derhal kamuoyuna bir bilgilendirme yapılmasına ihtiyaç olduğunu söyledim. Kendisi de yetkililere talimat verdiğini söyledi. Ancak bilgilendirme yetmez. Aynı zamanda bu vahim hatanın nasıl bir ihmal sonrası gerçekleştirildiği bir soruşturma ile ortaya çıkarılmalıdır' dedi.

TEKRARLANMASINI ÖNLEYİN
Eskişehir'deki vahim test skandalının başka şehirlerde de yaşanmamasına ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya da Meclis'ten çağrıda bulunan Çakırözer, şöyle konuştu: 'Meclis'ten Sağlık Bakanımıza da çağrıda bulunuyorum. Eskişehir'de ortaya çıkan bu durum Türkiye'nin başka bir şehrinde de yaşanabilir. Bu vahim hatanın önlenmesi için buradaki hatanın mutlak süratle soruşturulması gerçekleştirilmelidir. Sayın Ayyıldız bu vahim hataya ilişkin hem soruşturma başlatılması, hem de kamuoyunun bilgilendirilmesi talimatını verdiğini açıkladı. Ama şu saate kadar herhangi bir açıklama yapılmadı. Yurttaşlarımız kaygı ile bekliyorlar. Kaç kişi bundan etkilendi, kaç kişiye yanlış sonuç gitti? Onların temaslı olduğu kaç kişi karantinaya alındı? Kaç kişi karantinadan çıktı? Yüzlerce kişiyi otomatik olarak etkileyen bir hata ile karşı karşıyayız. Bu vahim hatalar sağlık emekçilerimizin özveriyle yaptığı çalışmaları gölgelemektedir. Bu hatanın nasıl olduğunun ortaya çıkarılması ve ihmali olanlar hakkında inceleme başlatılması hem vatandaşlarımıza hem de özveriyle çalışan sağlık çalışanlarımıza bu ülkenin borcudur.'