Şehir Hastanesi önünde toplanan sağlık çalışanları, 'Vur vur inlesin, Ankara dinlesin' sloganları atarak, ücret politikalarını protesto etti.
Memur Sen'e bağlı Sağlık Sen üyesi sağlık çalışanları, maaş zamlarında adaletsizlik yapıldığı gerekçesiyle iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Eskişehir Şehir Hastanesi önünde toplanan sağlık çalışanları, çalışma koşullarının ve maaşlarının bir an önce düzeltilmesi talebinde bulundu.

ÇALIŞANLARI KUTUPLAŞTIRIR
Hastane önünde yapılan basın açıklamasında konuşan Sağlık Sen Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, 'Öğretmenlere zam yapılırken matematik öğretmeni, tarih öğretmeni diye ayrım yapılıyor mu?' diye sordu. Köksal, 'Yüzbinlerce sağlık çalışanının takdirini kazanmanın yolu belli; hak ve hakkaniyet ölçüsünde, bir kısmına değil, tamamına zam yapmaktır. 1 milyon sağlık çalışanının bir kısmına zam yapıp, geri kalanını yok saymak; çalışma barışını baltalamaktan, sağlık çalışanlarını kutuplaştırmaktan başka bir anlam ifade etmez. Hele tüm bunlar, sağlık çalışanlarını en iyi anlaması gereken Sağlık Bakanlığı tarafından yapılıyorsa bu çok daha vahim bir durum' diye konuştu.

PERŞEMBE GÜNÜ İŞ BIRAKACAKLAR
Perşembe günü tüm Türkiye'de iş bırakma eylemi yapacaklarını söyleyen Köksal, 'Sadece kendi ilimizde değil, tüm Türkiye'de şubelerimizle, genel merkezlerimizle iş bırakıyoruz. Tüm sağlık çalışanlarını bizlere destek olmaya davet ediyoruz. Sağlık-Sen olarak, sağlık çalışanlarını yok sayan bir yanlışa imza atılmaması için var gücümüzle mücadele etmeye kararlıyız. Çünkü sağlık çalışanları ülkemizin hayat sigortasıdır. Sağlık ordumuz, bu tür yanlışlıkları, bu tür haksızlıkları asla ve kat'a hak etmiyor. Ümit ve temennimiz, çok geç olmadan, kapsamlı bir zam açıklamasıyla sağlık çalışanlarının tamamının yüzünün gülmesidir' şeklinde konuştu.