GELİŞTİRECEK BİR ADIM ATACAĞIZ
Odunpazarı Belediyesi tarafından 'Camın Büyüsü' sloganı ile düzenlenen 8.Uluslararası Cam Festivali, Çağdaş Sanatlar Galerisi'nde gerçekleştirilen sergi ile sona erdi. Sergide İngiltere'den Bethany Wood, Almanya'dan Viviane Stroede, Türkiye'den Agah Barış Can Aksakal, Egemen Kemal Vuruşan, Kaan Çil ve Serbay Doru'nun 4 gün süren festival boyunca hazırladığı eserler yer aldı. Sergi açılışına Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, festivale katılan sanatçılar ve çok sayıda Eskişehirli sanatsever katıldı. Sergi açılışında konuşan Başkan Kurt, Festivalde sanatçılar tarafından üretilen eserlerin mükemmel olduğunu kaydetti. Sanatçıları tebrik eden Başkan Kurt, 'Biz Odunpazarı'nda camın gelişimini sağlamak için ciddi çalışmalar yapıyoruz. Ancak ne yazık ki bu çalışmalarda devlet yok. Bu çalışmalarda bizim dışımızdaki kurumlar da yok. Bu yılı Birleşmiş Milletler Cam Yılı ilan etmiş. Birleşmiş Milletlerin ilan ettiği bu Cam Yılında hazırladığımız festival afişinde başka kurumların da logosu olsun isterdik, ancak ne yazık ki bu gerçekleşmedi. Festival desteklenmedi. Bu desteğin verilmemesi, Odunpazarı Belediyesi'nin bu festivali gerçekleştiremeyeceği anlamına gelmez. Biz bu festivali gerçekleştirdik. Odunpazarı Belediyesi'nin ekonomik gücü bu festivalleri yapmaya yeter, biz daha da büyüklerini yapabiliriz. Ama kolektif bir çalışma olsun, Türkiye'nin tümünü temsil etsin isterdik. Önümüzdeki yıl 9'uncusunu gerçekleştireceğimiz festivalimizde de çok daha farklı eserlerin ortaya çıkacağına inanıyorum. Önümüzdeki yıl Cam Atölyemizi daha da geliştirecek bir adım atacağız' dedi.

BÜYÜK BİR ONUR
Sergi açılışında konuşan isimlerden biri de festivale İngiltere'den katılan Bethany Wood oldu. Odunpazarı 8. Uluslararası Cam Festivali'ne katılmanın kendisi için büyük bir onur olduğunu belirten Wood, kendisini festivale davet ettiği için Başkan Kazım Kurt'a teşekkür etti. Cam sanatçıları ile tanışıp, bir arada çalışmanın kendisine çok büyük bir mutluluk verdiğini kaydeden Wood, 'Bu festival bana çok şey kattı. Daha önce bu tarz festivallere çok fazla katılmadım. Çok değerli bir çalışma ortamı oldu. Sanatçılarla yaptığımı çalışmalarla, öğrenci arkadaşlarımızın da katlıları ile kendi sanatımı da geliştirdiğime inanıyorum' dedi.

BÜYÜK BİR MUTLULUK
Konuşma yapan bir diğer isim de Agah Barış Can Aksakal oldu. Festivalde bulunmanın çok büyük bir mutluluk ve gurur olduğunu kaydeden Aksakal, 'Bu çalıştaylar sayesinde global anlamda ülkemizde neler yapıldığını, diğer ülkelerde neler yapıldığını aynı zeminde görebildiğimiz, birlikte tatbik edebildiğimiz bir yola girmiş olduğunu görebilmek çok büyük bir mutluluk. Odunpazarı Belediyesi Sıcak Cam Atölyesinin bizim için çok duygusal bir yönü var. Biz burayı evimiz gibi görüyoruz. Bu sanatın, teknik birlikteliğin temelini oluşturan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'a ve ekibine çok teşekkür ediyorum' diye konuştu. Konuşmaların ardından Başkan Kurt ve katılımcılar, sergi alanını gezdi. Başkan Kurt, sanatçılardan eserleri hakkında bilgi aldı. Sergide yer alan cam eserler, sanatseverlerin büyük beğenisini kazandı. HM