Türkiye Emekliler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Arif Duru, emekli maaşları ile ilgili basın açıklaması yaptı. Emekli maaşları belirlenirken Türkiye Emekliler Derneği'nin muhatap alınması gerektiğini belirten Duru, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesinde olması gerektiğini ifade etti.

EMEKLİLER GEÇİNEMİYOR
Emekli, dul ve yetim maaşının 1500 lira olduğuna dikkat çeken Duru, 'Hangi vicdana sığar 1500 TL ücreti insanlara reva görmek?' diye sordu. Emeklilerin ölüme terk edildiğini söyleyen Duru, 'Bu günlerde zam yağmurlarından kafamız, vücudumuz, cebimiz delik deşik oldu. Hayatta kalabilme mücadelesi veriyoruz. TÜİK verileri doğru değildir. Bugün açıklana enflasyonun yüzde 21 olduğunu kimse doğru olarak kabul etmez. Gerçek enflasyon üzerinden değerlendirme yapılmalı ve emekliye mutlak surette iyileştirme zammı yapılmalıdır' diye konuştu.

EN AZ ASGARİ ÜCRET KADAR OLMALI
Emeklilerin ülkenin atıl insanı değil akil insanı olduğunu söyleyen Duru, 'Bugünlerde asgari ücret tartışılmaktadır. Her ne olursa olsun insanca yaşayacak seviyede olması dileğimizdir. Buna paralel olarak en düşük emekli aylığı asgari ücret seviyesinde olmalıdır' şeklinde konuştu.