Siyah Kırmızılı takımın başarılı savunma oyuncusu Mevlüt Çelik, Eskişehirspor Kulübü tarafından haftalık olarak çıkartılan gazeteye önemli açıklamalar yaptı.

'AYRILMAK GİBİ BİR DÜŞÜNCEM YOK'
23 yaşındaki oyuncumuz Eskişehirspor ile 2023 yılının Mayıs ayına kadar sözleşmesinin devam ettiğini belirterek, 'Buradan ayrılmak gibi bir düşüncem yok. Kalıp takımımla önümüzdeki sezon şampiyonluk mücadelesi vermek istiyorum. Çok ara vermeden Spor Toto 1. Lig'e geri yükselmemiz gerekiyor. İlk sezonumuzda bunu başarırsak çok daha iyi olur. Alışık olmadığımız bir statü ile oynanan bir lig. 40'a yakın takım mücadele ediyor ama sadece 3 takım bir üst lige yükselebiliyor. Samsunspor'un ne kadar zorlandığını herkes gördü. Manisa FK ikinci yılında çıkabiliyor. O ligin çok farklı bir yapısı var. Çok iyi hazırlanıp sezona sağlam girmemiz gerekiyor' ifadelerini kullandı.

'YAPABİLECEKLERİMİZİ GÖSTERDİK'
Sezonun kalan maçları hakkındaki düşüncelerini dile getiren Mevlüt, 'Eskişehirspor çok büyük ve özel bir camia. Hangi ligde olursak olalım bu bir gerçek. Bu sezon küme düşmüş olabiliriz. Ama Eskişehirspor formasının ağırlığını bildiğimiz için tüm maçlara elimizden gelenin en iyisini yapmak için çıkıyoruz. Bandırmaspor ve Adana Demirspor maçlarında da yapabileceklerimizi ve potansiyelimizi gösterdik. Kalan tüm maçlarımıza da bu iki maça yakın performanslar, hatta daha iyisini göstermek için çıkacağız' dedi.

'TARAFTAR OLSAYDI DAHA ÇOK PUAN TOPLARDIK'
Pandemi nedeniyle maçların taraftar olmadan oynandığını hatırlatan Mevlüt Çelik, 'Taraftarımız olmadan maçlara çıkmak bizi şüphesiz kötü etkiledi. Onlar tribündeyken çok daha iyi performanslara imza atıyorduk. Bizi çok güzel bir şekilde ateşliyorlardı. Gittiğimiz hemen hemen bütün deplasmanlarda deplasman tribünlerini dolduruyorlardı. Onlar varken hakemlerin bize yaklaşımı bile daha olumluydu. Rakibi baskı altına alıyorlardı. Pandemi olmasaydı ve tribünler açık olsaydı biz çok daha fazla puan toplamış olurduk. 10-12 puan daha fazla puanımız olurdu diye düşünüyorum. İnşallah pandemi dönemi sona erer ve yeniden onlarla buluşuruz' ifadelerini kullandı.

'ÇOK GOL YEMEMİZİN SEBEBİ TECRÜBE EKSİKLİĞİ'
Son iki sezondur kalelerinde çok gol gördüklerini ifade eden oyuncumuz, 'Bir futbol takımında defans hattı oluşturmak kolay bir iş değil. Zaman ve istikrar gerektiriyor. Bizde son yıllarda özellikle defans hattında çok fazla oyuncu değişikliği oldu. Çok fazla antrenör değişti. Defans hattı denilince sadece stoperler olarak algılanmasın. Savunma dörtlüsü de kendi içerisinde bir uyum yakalamak zorunda. Berkay Dabanlı, Mehmet Feyzi Yıldırım, Cemali Sertel, Semih Güler, Bilal Ceylan. Bunlar önemli oyunculardı. Transfer tahtasının kapalı olması nedeniyle bu oyuncuların yerine sadece altyapıdan takviye yapılabildi ve ister istemez tecrübe eksikliği yaşandı. Hocalarımızın da defansif anlamda çok fazla rotasyon şansı olmadı. Tüm bu şartlar mevcutken ister istemez çok gol yiyen bir takım görüntüsü ortaya çıktı' dedi.

'SEZGİN ABİ DAHA CESUR FUTBOL OYNAMAMI SAĞLIYOR'
'Sezgin Coşkun ile oynarken ben çok daha verimli bir futbol oynadığımı düşünüyorum' diyen 23 yaşındaki oyuncumuz, 'Biliyorum ki ben bir hata yaparsam Sezgin abim giderecektir. Bu düşünce benim daha cesur futbol oynamamı sağlıyor. Yanınızda tecrübeli bir oyuncu ile oynamak bence büyük bir şans. O an göremediğin, düşünmediğin bir şeyi o görebiliyor. Beni saha içerisinde yönlendiriyor. Defansın kendi arasındaki uyumu dediğimiz şey aslında bu. Ama yanımda Sezgin abi değil de genç bir oyuncu olursa, Sezgin abinin bana yaptıklarını benim genç oyunculara yapmam gerekiyor. 23 yaşında bir oyuncu ne kadar tecrübeye sahip ise, ben de genç arkadaşlarımı o kadar yönlendirebiliyorum' ifadelerini kullandı.