BİR ARAYA GELDİLER
ESGROUP Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Fetih Demirdaş ve grup yöneticileri ESGROUP Genel Koordinatörü Ali Baş, Anadolu Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Hilal Köver, Sonhaber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ayşegül Hümmet, Yenigün Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Seda Uçar Kale, ES TV Haber Koordinatörü Meltem Karakaş, Anadolu Gazetesi Yazarı Kerem Akyıl, Yenigün Gazetesi Yazarı Zafer Çatel, Kameraman Mert Ergenç Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak'ı makamında ziyaret etti.

BELEDİYELERİN KATKISI BÜYÜK
ESGROUP Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Fetih Demirdaş, göreve yeni atanan rektör Kamil Çolak'a hayırlı olsun dileklerini ileterek başarılar diledi. Ziyaret için teşekkür eden Rektör Çolak, uzun yıllardır ESOGÜ'de görev yaptığını rektörlükle birlikte bu görevi taçlandırdığını söyledi. Eskişehir'in üniversite kenti olduğunu hatırlatan Rektör Çolak, belediyelerin kente yapmış olduğu çalışmalarla Eskişehir'i öğrencilere cazip hale getirdiğini söyledi. 'Elimizden geldiğince en iyi hizmeti sunmaya çalışacağız' diyen Rektör Kamil Çolak, 'Eskişehir'de ESOGÜ ve diğer iki üniversitemiz Anadolu ve Eskişehir Teknik Üniversitesi de son derece kıymetli. Biz rektörler olarak hem üniversitelerimize hem de kentimize en iyi katkıyı sağlamak için çabalıyoruz' dedi.

DÖRDÜNCÜ ÜNİVERSİTE ÖZEL OLMALI
Eskişehir'de öğrencilerin barınma ile ilgili herhangi bir sorun yaşamadığını ve üniversitede öğrenciler için belirlenen 4 çeşit yemek fiyatının 5 lira olduğunu söyledi. Dördüncü üniversite ile ilgili de konuşan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, 'Mevcutta var olan 3 devlet üniversitemizde bu kente büyük katılar sunuyor. Dördüncü bir üniversite açılması söz konusu olduğunda bunun özel üniversite olmasını isterim' dedi.

KENTİN DİNAMİKLERİ ÖNEMLİ
Kentin dinamikleriyle birlikte çalışmanın önemine vurgu yapan Rektör Kamil Çolak, ESOGÜ'nün Türkiye çapında büyük başarılara imza attığını bu başarıları uluslararası alanlara taşımak istediklerini söyledi. Üniversite bünyesindeki bütün kontenjanların dolduğunu söyleyen çolak, öğrencilerin ESOGÜ'yü tercih etmesinde hem Eskişehir'in gelişmişliğinin hem de üniversitelerin akademik kariyerlerinin etkili olduğunu vurguladı.

TOPYEKUN BİR BAŞARI
Bu başarının topyekun bir başarı olduğunu ifade eden Rektör Kamil Çolak, 'Öğrencilerimize en güzel imkanları sunmak için emek harcıyoruz ve çaba gösteriyoruz. En önemli şey akademik anlamda yükselmek. Hem öğrencilerimize hem de personelimize güzel imkanlar sunmayı hedefliyoruz. Eskişehir'de ESOGÜ ve diğer iki üniversitemizle birlikte var olan çıtayı daha yükseklere taşımak için çalışacağız' dedi.

OTOPARK SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ
Ayrıca ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi hakkında da açıklamalar yapan Prof. Dr. Çolak, 'ESOGÜ Tıp Fakültesi Eskişehir'e olduğu kadar komşu illere de hizmet eden bir hastane. Alanında uzman kadrolarla insanlar burada şifa arıyor. Tıp Fakültesinde yaşanan yoğunluk nedeniyle o alanda otopark sorunu yaşıyoruz. Bunu çözmek için gerekli adımları attık ve otopark arayışı içerisine girdik. Vatandaşlarımız rahat edebilmesi için otopark sorununu çözeceğiz' dedi. HM