ESKİŞEHİR'DE DÜZENLENDİ
Türkiye'nin farklı şehirlerinde gerçekleştirilen 2023'e Doğru Şehir Buluşmaları'na bu kez Eskişehir ev sahipliği yaptı. Toplantıya AK Parti Ankara Milletvekilleri Lütfiye Selva Çam, Asuman Erdoğan ve Zeynep Yıldız, Düzce Milletvekili Fahri Çakır, Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Kütahya Milletvekilleri Ahmet Tan, Ceyda Çetin Erenler ve İshak Gazel, MKYK üyeleri Mehmet Ali Zengin, SevanSıvacıoğlu, Ayhan Salman ve Metin Tarhan katıldı. AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı ile AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan da toplantıda yer aldı.

DESTEK VERECEĞİZ
Açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Çalışkan, 2023 hedefleri doğrultusunda gece gündüz çalıştıklarını belirterek 'AK Parti devler gibi eserler bırakmak için karıncalar gibi çalışmaya devam ediyor. Teşkilat olarak Allah'ın izniyle 2023 seçimlerine, Sayın Cumhurbaşkanımıza en büyük desteği Eskişehir'den vereceğimize söz veriyoruz' ifadelerini kullandı.

HİZMETLERE YENİLERİNİ EKLEYECEĞİZ
Tarım alanında özellikle dış ilçelere önemli destekler yapıldığını kaydeden Avcı, 'Çok şükür bu sene rekolte özellikle arpa ve buğdayda silolarımız doldu taştı elhamdülillah. Bu seneki arpa ve buğdayda sorunumuz, bu ürünü nereye koyacağız? Çok şükür. Sorunlarımız yok mu? Tüm Türkiye'de olduğu gibi Eskişehir'de de var. Ama çözümleri de var. Bu sorunların çözümünün de yine AK Parti'de olduğunu da vatandaş yaşayarak görüyor. Çünkü kendisine bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz ve gerçekleştirmeyi planladığımız, bu alandaki sorunları gidermek için planladığımız çözümler dışında alternatif çözüm üreten de yok. Sizin bugün özellikle ilçemizde yapacağınız çalışmalar, değerlendirmeler, gözlemler bizim de bundan sonraki çalışmalarımıza ışık tutacak' ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI AÇIKLACAYACAK
Yeni Stadyum'a Atatürk isminin verilip verilmeyeceği konusunda Gençlik Spor Bakanı'yla görüştüğünü söyleyen Avcı, 'Onu Cumhurbaşkanımız açıklayacak. Demek ki bundan sonraki gelişinde hem o yatırımları görme fırsatı olacak hem de bu tür açıklamaları da Sayın Cumhurbaşkanı yapacak. Biraz sabredersek onun da cevabını orada almış oluruz' dedi.

SAHANIN GÜCÜNE İNANIYORUZ
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, 'Biz kendi istikbalini milletin istiklalinden öne koyanlara bu milletin asla ve asla prim vermeyeceğini biliyoruz. Biz masanın etrafında Türkiye'yi, Türkiye'nin yönetimini, bakanlıkları, onları bunları paylaşmak gayesinde olanlara ve ne yazık ki tek gayesi bu olanlara asla bu ülkenin geleceğini emanet etmeyeceğini biliyoruz' dedi. Karaaslan, yaptığı konuşmada, 14 ilçede çeşitli programlar gerçekleştireceklerini belirterek, masanın değil sahanın gücüne inandıklarını söyledi.

YIPRATMAYA YÖNELİK KASITLI HABER
'AK Partili bir meclis üyesinin 150 bin ton yağ stokladığı iddia edildiği haberleri doğru mu? Savcılık tarafından soruşturma başlatıldı mı?' sorusuyla ilgili İl Başkanı Çalışkan, haberin doğru olmadığını öne sürerek, 'Bu doğru bir haber değil. Elinde iddiası olan belgesi olan buna ilişkin kısmı savcılığa, karakollara verir. Ben Emniyet Müdürü'yle yapmış olduğum istişarede bu iddianın doğru olmadığını biliyor ve eminim. Bu bir iddiadan öteye geçmiyor. AK Parti'nin ivme kazanarak geldiği bu süreci baltalamaya yönelik bir haber, doğru bir haber değil. İddiaya ilişkin ismi zikredilen arkadaşımız konuyu yargıya taşıdı. Eğer yargıya ilişkin belgesi olan varsa mahkemeye versin. Bunun dışında sadece iddia ve ithamlar AK Parti'yi ve kişilere yıpratmaya yönelik kasıtlı haberler' dedi. HM