Erdoğan, devletin tüm imkanlarıyla vatandaşın yanında olduğunu söyledi. 'Vatandaşlarımız endişe etmesin, asla sokakta kalmalarına müsaade edemeyiz' dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

- Vefat eden sayısı 8 bin 574, yaralı sayısı 49 bin 133.

-Bütün imkanlarımızı seferber ettik. Başta AFAD olmak üzere çalışmalarımızı belediyelerle birlikte yürütüyoruz.

-Hedefimiz 1 yıl içinde diğer felaketleri yaşadığımız illerde nasıl yaptıysak aynı şekilde Kahramanmaraş ve diğer 9 ilde de bunları yapacağız. Biz vatandaşımızın sokakta kalmasına müsaade edemeyiz.

- Buradan bir duyuru yapıyorum. Benim vatandaşlarımdan Alanya, Antalya, Mersin gibi illerimizden otellerle görüştük. Vatandaşlarımız isterse burada kalmak, bu illerdeki otellere insanlarımızı yerleştiririz. Tüm ihtiyaçlarını otellerde karşılayacağız. Bu adımla işimizi çok daha kolaylaştırabileceğiz.

- Bugün daha rahatız, yarın daha da rahat olacağız. Bazı sıkıntılarımızı zamanla aşıyoruz. İllerimize yakıt destekleri gelmeye başladı. Çadırlardaki ısınma sıkıntılarımızı gidermiş olacağız.

-AFAD merkezinden yapılan açıklamalar dışında provokatörlere izin verilmemesini istiyorum. Bugün birlik olma ve dayanışma zamanıdır. Tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız.

- Hasar tespitinin ardından 10'ar bin lira destek ödeyeceğiz.