TÜKD Genel Başkanı Meral Güler, Eskişehir'de olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, 'Çağdaş, Atatürkçü, cumhuriyete inanan kadınlarız biz' dedi.

SONSUZA DEK SÜRECEK
Prof. Dr. Nermin Abadan Unat, Av. Nazan Moroğlu, Prof. Dr. Gaye Erbatur ve TÜKD Genel Başkanı Meral Güler'in konuşmacı olarak katıldığı 'Cumhuriyetin 100. Yılında Kadın Mücadele Tarihi' paneli Opera Binası'nda gerçekleştirildi. Panele Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş da katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Büyükerşen, panele katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirerek, 'En başta da siz ve sizinle beraber Ankara ve İstanbul'dan gelen çok değerli hocalarımıza ve ondan da çok daha önemli olan ben de dağarcığından faydalandığım çok değerli hocam Nermin Abadan Unat'ın hepiniz adına izninizle elini öpüyor ve huzurunuzda ona olan saygı ve sevgimizi ömrümüzün sonuna kadar devam ettireceğimizi bilmesini istiyorum. Nermin hoca başta olmak üzere hocalarımızın bir an önce düşüncelerini ve söylemlerini dinlemek için çok uzun açılış konuşması yapmak taraftarı değilim. Türk kadınlarının, her bir kadınımızın, her birimizin biz erkeklerin annelerine olan sevgi saygılarını, hayatta olmayan annelerimizin ruhuna da şad olacak düşüncelerini ifade ederek huzurlarınızdan ayrılıyorum. Saygılar sunuyorum' ifadelerini kullandı. Panelde Türkiye'de kadınların hak mücadelesi tarihi ele alındı. HM