Asrın felaketi olarak nitelendirilen deprem felaketinde enkaz altında kalarak şehit olan vatandaşlarımız ile bundan 105 yıl önce Gümüşhane'mizi düşman işgalinden kurtaran kahraman şehitlerimiz, ecdadımız anısına Reşadiye Camisinde 15.02.2023 günü saat:15.30'da mevlidi şerif okutulup dualar yapılacak.

Bu anlamlı günde aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum diyen Eskişehir'deki Gümüşhaneliler Dernek Başkanı İrfan Ataman, 'Eskişehir'de her yıl 15 Şubat'ta hemşerilerimizle, Eskişehirli dostlarımız, komşularımızla bir araya gelerek dayanışma içerisinde oluyoruz. Yönetim Kurulu olarak bu sene ülke olarak yaşadığımız büyük deprem felaketi nedeniyle Reşadiye Camisinde mevlit okutalım, Başta ülkemizin kurucusu ve kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarına, tüm şehitlerimize rahmet olsun.' dedi.

Başkan İrfan Ataman, 'Bu vatanı bizlere emanet ettiler. Aziz milletimize bu vesileyle baş sağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Eskişehir Müftülüğü talebimizi uygun görüp teşekkür ettiler. Güzel bir anma programı icra edeceğiz. Tüm halkımızı, dostlarımızı, komşularımızı Mevlid programımıza bekliyoruz. Gün birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma günü. Allah ülkemizi her türlü afetten felaketten ve düşman istilasından muhafaza etsin. Bir daha böyle acılar yaşamayalım.' dedi. Dernek yönetimi Eskişehir Merkez Reşadiye Camisinde saat 15.30'da başlayacak mevlit programında okunan hatimlerin de duasının yapılacağını belirttiler.