ES TV ekranlarının canlı yayın konuğu olan CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç, Türkiye'nin barışa ihtiyacını olduğunu belirterek, tek istediklerinin ise demokrasi olduğunu söyledi.

ES TV'NİN KONUĞU OLDU
CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç, ES TV'de yayınlanan Açıkça programının konuğu oldu. Gazeteciler ESGROUP Genel Koordinatörü Ali Baş ve Sonhaber Muhabiri Meltem Karakaş'ın sorularını yanıtlayan Dalgıç, seçimin çalışmaları,CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun cezasını,Eskişehir valiliğinin 15 günlük yasağını ve Anadolu Fest'in yasaklanmasını değerlendirdi.

SİYASETİN TALİMATI VAR
CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na verilen cezanın siyasi olduğunu ileri sürerek, 'Bakın siyasi iktidar üzerinden tartışılıyor? Çünkü Türkiye'de artık bu çeşit davalarda bir kira davasında olmayabilir ama ucuz siyasete dokunan bütün davalarda siyasetin bir vesayeti var. Siyasetin bir talimatı var' dedi. Kendisinin de hukukçu olduğunu hatırlatan Başkan Dalgıç, 'Ben bir hukukçu olarak bunun doku tarafın tartışabilirim, yani tartışacak bilgiye sahibim ama bu dava artık hukuk zemininde tartışmaya imkan yok' dedi.

1 VEKİLİ ZOR ÇIKARIRLAR
'AKP en kötü dönemini yaşıyor' diyen Başkan Dalgıç, CHP'nin 100 yıllık geçmişe sahip olduğunu söyledi. önümüzdeki seçimlerde AKP'nin Eskişehir'de bir vekili zor çıkaracağını ileri süren Dalgıç, 'Geçen seçim hatırlıyorum, 6 çıkaracağız demişlerdi 3 çıktı. AKP 1 milletvekili çıkarır mı? Ben şüpheliyim' dedi.

PROJELERİMİZİ TEK TEK ANLATIYORUZ

Tepebaşı bölgesinde 130 bin hane olduğunu belirten Dalgıç, hedeflerinin bu 130 hanenin de kapısını çalmak olduğunu söyledi. Merkezin yanı sıra köylerde de parti politikasını anlattıklarını ve özellikle tarım politikalarında vatandaşın CHP'nin projelerine önem verdiklerini söyledi. Dalgıç, 'Aile destekleri sigortası, bizi yoksulluğu bitirme projemizdir. Yoksulluğu demeyelim ama açlığı bitirme projemizdir. Ben bunu tek tek anlatırsam ancak insanları kazanacağını düşünüyorum' dedi. 'Bugün emekli maaşı 2.500 lira, asgari ücret 4.253 lira. Şimdi Şunu öngörüyoruz biz burada Aile Destekli Sigortasında hiçbir hane kalmayacak ki, asgari ücretin altında geliri olsun her evin, her hanenin mutlaka asgari ücret kadar olacak' diyen Dalgıç, 'Bunu nasıl yapacağız? Bir Aile Destekli Sigortası Kurumu kurulacak. Sosyal Sigortalar Kurumu gibi aynen. Geliri asgari ücretin altında olan herkes hiç geliri yoksa O kişiye asgari ücret bağlanacak. Geliri var, fakat asgari ücretin altında demin söylediğim gibi şu anda emeklilerin yüzde 65, 70'nin gelir asgari ücretin altında. 2.500 örneğin işte aradaki farkı 4.253 olan farkı. Bu kuru ödeyecek şartları taşıyanlar başvuracak kuruma' dedi.

SORUNLARIN BAŞINDA GELİYOR

Türkiye'nin başlıca sorunlarının ekonomi, tarım, hayat pahalılığı olduğunu söyleyen Dalgıç, bunun yanı sıra göçmen sorununun da vatandaşı canından bezdirdiğini söyledi. Dalgıç, 'Ümmetçi yaklaşımda gelenlerin milliyeti önemli değil. Onların AKP'nin tek baktığı şey gelenlerin dini ve içeride bu ümmetçi yaklaşımla yapmaya çalıştığı bence o çağdaş laik yapıyı çözmek' dedi.

BARIŞA İHTİYACIMIZ VAR

'Türkiye'nin bir uzlaşmaya, bir birleşmeye, bir barışa ihtiyacı var' diyen Başkan Atilay Dalgıç, 'Şimdi o altılı masa aslında bir fotoğraf veriyor herkese, bu işin mimarı bizim genel başkanımızdır. Yani her kesimden başkanlarla bir ara oturtabildi.Yani bunu aslında Cumhurbaşkanı olması halinde de onu Türkiye'de uzlaşmayı en iyi yapacak, bizce lider yapı, profil bizim genel başkanımızdır. ' dedi.

'BEN DEDİM OLDU' OLMAZ

Anadolu Fest'in yasaklanmasıyla ilgili konuşan Başkan Dalgıç, 'Şimdi biz 128 milyar nerede diye pankartlar astık. Çünkü tam 2019 seçimi öncesi bu ülkenin Merkez Bankası 128 milyar doları kayboldu. Kim zengin olduğu belli değil. Bunu biz pankartlarla sorduk. İlk yasaklayan illerden birisi Eskişehir. Aslında şunu yapmaya çalışıyor. Toptan yasaklayın başıma bir şey gelmesin' ifadelerini kullandı. CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç, 'O bizim pankartlara yasak geldiğinde gerekçe kamu güvenliği, kamu düzeni. Sayın vali şunu diyemedi, yani anayasanın 58'inci maddesinde devletin gençleri alkolden, sigaradan uyuşturucudan koruma görevi vardır. Bu kapsamda bende Festivali yasaklıyorum diyemedi. Başka kılıflar arıyorsanız eğer yasaklamaya tedbirli olmanız lazım. Yani hukuka aykırı olduğunu biliyor olmanız lazım. Şu kentin felsefesine göre yönetmek zorundasınız. Çünkü ben dedim oldu olmaz. Bu kentte bir yaşam tarzı, bir hayat tarzı benimsenmiş. Ve insanlar o hayat tarzından memnun. Sizin insanların yaşam tarzına müdahale hakkınız yok' şeklinde konuştu.

ÖZGÜRLÜĞE İHTİYACIMIZ VAR
Dalgıç, 'Bu İttifak aslında hani en temelinde parlamenter sistem olan Türkiye'nin özgürlüğü, adaleti getirmek isteyen bir çatı altında toplanmış ittifak. Fakat hepsi ayrı partilere ayrı görüşleri var tamamen. Yani bunun sonsuza kadar da böyle gitmesini kimse bekleyemez. Ben bunu genel seçimi sonuçlarının belirleyeceğini düşünüyorum. Genel seçimde herkesin gücü bir ortaya çıkacak genel seçimde düşünün ki, bir parti çok güçlü çıktı. Ya da çok zayıf çıktı. Ondan sonraki o dediğiniz hesaplama o güce göre yapılacak. Yani çok güçlü çıkarsanız o zaman talepleriniz farklı olur. Çok güçlü çıkmazsanız talepleriniz farklı olur. Genel seçimin sonucu yerel seçimdeki. Yani yerel seçimdeki o şeyi pazarlık değil. Çünkü o zaman da pazarlık oldu. Bende birine katılmıştım. Orayı al burayı ver diye. Herkes tabi elindeki sermaye ile pazarlığı yapacağı için genel seçim sonuçları oradaki durumu belirler' dedi.

GENÇLER CESUR OLMALI

Gençlerin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutlayan Başkan Atilay Dalgıç, 'Gençlerden beklentimiz şu kendi özgürlükleri için kendi gelecekleri için ben gençleri cesur olmaya davet ediyorum. Kolay olmayabilir, hırpalanabilirler. Fakat bu ülkeyi Atatürk gençliğine emanet. Yani Atatürk'ün ilkeleri, Atatürk'ün Türkiye'sinin koruyacak gençler. Bugün belki başka iktidar görmediler. Daha güzel bir Türkiye var ama gençlerin de daha cesur olması lazım' şeklinde konuştu.