6 Şubat tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremler büyük bir yıkıma neden oldu. Yaşanan deprem sonrası bu kez de iddialara göre sağ kurtarılan fakat nerede oldukları anlaşılamayan yüzlerce depremzede çocuğun kaybolduğu söylemleri gündeme geldi. ÇYDD üyeleri ise Hamamyolu mevkii Kelebekler Anıtı önünde bir araya gelerek 'Depremde Kaybolan Çocuklar Nerede?' başlıklı açıklama yaptı. ÇYDD Şube Başkanı Sevgi Akmen depremin üzerinden geçen süre zarfında 'Çocukların kaçırılma ve istismara uğrama riskine karşı devlet tarafından yeterli önlem alınmadığını dile getirdi.

İKNA EDİCİ AÇIKLAMA YAPILMADI
Akmen, 'Sağ çıkarıldığı halde resmi kurumlara bildirilmeyen veya kayıtlara geçirilmeyen çocuklarla ilgili çok sayıda iddia olmasına ve suç duyuruları yapılmasına karşı bugüne dek ilgililer tarafından halkımızı ikna edecek açıklamalar yapılmadı. Buradan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanına soruyoruz: - Kurtarılan ve kimliği tespit edilemeyen çocuklar nerede? - Aradan geçen zamana karşın henüz kimliği belirlenememiş olan çocuklarla ilgili kurumunuz tarafından neler yapılacak? - Aileleri vefat etmiş olan çocukların hepsi devlet koruması altına alındı mı? Diğer çok önemli bir konu ise 'Arama kurtarma ekipleri tarafından sağ kurtarılan çocukların aileleri veya ilgili kurumlar dışındaki kişilere, tarikat ve cemaatlere teslim edildiğine' dair ihbarlara da bugüne dek açıklık getirilmedi' dedi.

İZİN VERMEYECEĞİZ
Akmen ayrıca ilgililere seslenerek, 'Tüm ilgilileri uyarıyoruz ve tek bir çocuğumuzun bile kaybolmadığına dair tatmin edici açıklamalar bekliyoruz. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından söz konusu iddialara ilişkin konuların üstünü kapatmak yerine kamuoyunu tatmin edecek açıklama yapmasını bekliyoruz. İyi bilinmelidir ki, hiçbir çocuğun istismarına ve ülkemizin geleceğinin karartılmasına izin vermeyeceğiz' ifadelerini kullandı. YUSUF CAN CATKER