BİR AN ÖNCE ÇÖZÜLMESİ LAZIM
Kentsel dönüşüm kapsamında bulunan evler için henüz net bir proje olmadığını belirten Günyüzü, 'Biraz kangren olmuş sorunlarımız var. Bunlardan en büyüğü kentsel dönüşüm. Kentsel dönüşüm 2 kapsamında bulunan yerlerimiz var. Buradaki vatandaşlarımız çok şikayetçi çünkü ne olduğu ne olacağı belli değil. Bir kazma vurulmuş durumda değil ve ortaya çıkmış net bir proje yok. Bu projeyi bir an önce hayata geçirmekte fayda var diye düşünüyorum. Oradaki esnaf kardeşlerimiz için bu konunun bir an önce çözülmesi lazım' diye konuştu.

NET BİR AÇIKLAMA İSTİYORUZ
Bir süre önce depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılan pazar yeri hakkında konuşan Günyüzü, 'Yıkılan Pazar yerimiz Eskişehir'in en büyük kapalı pazarıydı. Depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkıldı. Yerine daha modern bir yapı olacağı ve bir yıl içinde tamamlanacağı sözü verildi. Oradaki esnaf kardeşlerimiz çıkartıldı ve pazarımız yıkıldı. Şu anda yıkıldığı ile kaldı. Ne olacağı yine belli değil. Esnaflarımız net bir açıklama istiyor. Net bir tarih net verilmesi lazım. Oradaki esnaf vatandaşlar zor durumdalar ve bu kış onlar için çok daha zor geçecek' dedi.

ANAOKULUMUZ YOK
Mahalledeki anaokulu eksikliğinden bahseden Günyüzü, 'Mahallede bir tane anaokulumuz vardı. Maalesef eski bina olduğu gerekçesiyle yıkıldı. Mahalledeki vatandaşlarımız ne oldu ne olacak diye 3 yıldır soruyor. Çünkü mahallede başka bir anaokulu yok. 20 bini aşkın bir nüfus var ama anaokulumuz yok. İnsanlar çocuklarını başka mahalleye gönderiyor. Öyle olunca da maliyet artıyor. Çünkü herkesin durumu müsait değil. Kendisi götüremiyor ve servise de veremiyor çocuğunu. Bu milli bir konu, bu eğitim konusu. Bu tarz konulara biraz öncelik verilmesini istiyorum' dedi.

DESTEK BEKLİYORUZ
Mahalledeki kullanılmayan, çöplük durumda olan evleri kapattırdıklarını söyleyen Günyüzü, 'Mahallemizde mezbelelik durumda olan evler vardı. O evlerin bazılarını kapatırdık bazıları da yıkıldı. Çünkü bu binalar iyi niyetli olmayan kişiler tarafından kullanılıyordu. Bizde bu durumun önüne geçmek için kimseye zarar vermeyecek şekilde sorunu çözdük. Aynı zamanda mahallenin nüfusunun fazla olması bazı sorunlara sebep oluyor. Mesela temizlik konusunda vatandaşlar rahatsızlığını dile getiriyor. Temizliğe daha dikkat etmemiz lazım. Gördüğüm kadarıyla elemanlarımız biraz yetersiz kalıyor. Belediyeden biraz destek bekliyoruz bu konuda' şeklinde konuştu.

YER BULUNMASI LAZIM
Bazı kaldırımların çok dar olması sebebiyle vatandaşın yürürken zorlandığını söyleyen Günyüzü, 'Bulvar üzerinde adliyeye giden kaldırım yolu çok dar. Aydınlatma direklerinin olduğu yerde bir kişi bile zor geçiyor. Özellikle kışın orası buz tuttuğunda tamamen zorlaşıyor. Kaldırımın genişletilmesini istiyoruz. Önümüzdeki yıl programa alınacak diye söylendi ama şu anda herhangi bir gelişme yok. Birde yeşil alanlarımızda ve spor alanlarımızda eksik var. Yer yok diyorlar ama yer bulunması lazım. Koskoca mahalleye yer yok gerekçesi kabul edilebilir bir bahane değil' dedi.

NE OLACAĞI MEÇHUL

Kurtuluş Mahallesi'nde esnaflık yapan Kenan Bilecen, 'Kapalı pazarımız yıkılmadan önce orada yerimiz vardı. Ama şu anda ne olacağı meçhul yani net bir bilgi yok. Mahallemiz güzel aslında ama temizlik anlamında pasif kalıyoruz. Temizliğe daha çok dikkat edilmeli' diye konuştu.

TRAFİK ÇOK SIKIŞIK

Üç senedir mahallede yaşayan Türkan Bacak, mahallede sorun yaşamadığını belirterek, 'Sadece trafikle ilgili bir sorunumuz var. Trafiğimiz genel olarak çok sıkışık ve çok tıkanıyor. Özellikle akşam saatlerinde araba yoğunluğu daha fazla oluyor' dedi.

PARK YERİ YOK

Abdullah Gürol, mahallede park yeri sorunu olduğunu söyleyerek, 'Mahallede park yeri sorunumuz var. Arabaları park edecek yer yok. Aynı zamanda ben bu mahallede bir süredir esnaflık yapıyorum ama pek iş olmuyor. Her şeye zam geldi ama ben ürünlerimi yine aynı fiyata satıyorum' dedi.

TRAFİK ÇOK YOĞUN

Mahalledeki araç fazlalığından ve trafik yoğunluğundan rahatsızlığını dile getiren Ergün, 'Mahallede araç çok fazla ve sokaklar araba dolu. Özellikle akşam trafiği çok yoğun oluyor. Geçenlerde kızım rahatsızlandı hastaneye gidecektik araçla gitmedik bu yüzden. Tramvayla gitmek zorunda kaldık' diye konuştu.

BİLİNÇLENMEK LAZIM

Sıkıntının mahallede değil insanlarda olduğunu belirten Hürriyet Şener, 'Mahallemiz gayet sakin ve güzel bir mahalle. Ama sıkıntı insanlarda diye düşünüyorum. Belediye buraya güzel bir park yaptı ama düzgün kullanan insan yok. Birisi temizliği yapıyor diye yere çöp atmaya gerek yok. Bu yanlış bir düşünce, biraz bilinçlenmek lazım' dedi.

TEMİZLİKTE ZAYIFIZ

Hüseyin Bayrakeri, mahallenin temizlik konusunda zayıf kaldığını söyledi. Bayrakeri, 'Pek bir sorunumuz yok ama temizlik konusunda biraz zayıfız. Geçenlerde kanalizasyon patladı kaç defa aradık. Bir haftadır gelip yapacaklar ama hala yapılmadı' diye konuştu.

MAHALLEYE YAKIŞMIYOR

Mehmet Ali Olgun ise, 'Mahallede bizi rahatsız eden bir sorun yok ancak temizlik konusunda yeterli bir mahalle değiliz. İnsanlar çöplerini sokaklara atıyorlar, çevreyi kirletiyorlar. Bizim gibi bir mahalleye yakışmıyor' şeklinde konuştu. HM