Europen 09 2022 Desktop

DÜNYA HAVACI KADINLAR HAFTASI SÖYLEŞİSİ

Gündem 12 Mart 2023 14:01
Videoyu Aç DÜNYA HAVACI KADINLAR HAFTASI SÖYLEŞİSİ
A
a

Tepebaşı Belediyesi’nin 6-12 Mart Dünya Havacı Kadınlar Haftası Söyleşisi, Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı’nda gerçekleşti.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
Tepebaşı Belediyesi, havacılık sektöründe çalışan kadınlar ile havacılık eğitimi alan gençleri bir araya getirmek üzere söyleşi etkinliği düzenledi.
6-12 Mart Dünya Havacı Kadınlar Haftası dolayısıyla Tusaş Motor Sanayi A.Ş. (TEI), Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) ve Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi iş birliğinde düzenlenen etkinlik, Tepebaşı Belediyesi Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı’nda gerçekleşti. Söyleşinin konukları havacılıkta kadının güçlendirilmesi konusuyla ESTÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Bölümünden Prof. Dr. Ferhan Şengür, Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Öğretmen Eda Tunç ve TEI’den insan kaynakları kıdemli takım lideri Sibel Pişkin oldu.
Türk toplumunda bir havacı kadın olarak duygularını paylaşmak üzere konuşan Öğretmen Eda Tunç Dünya Havacı Kadınlar Haftası’nın öneminden bahsetti. TEI’den insan kaynakları kıdemli takım lideri Sibel Pişkin ise havacılık sektöründe işe alım sürecinden söz ederek öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Pişkin, ‘kız öğrenciler kendilerini ne gibi alanlarda geliştirirlerse büyük havacılık firmalarında iş bulabilirler?’ sorusunu da yanıtladı. Prof. Dr. Ferhan Şengür ise havacılık sektöründe kadının güçlendirilmesi konusundan bahsetti ve ulusal iş gücünde kadınların oranlarının yüksek olduğunu ancak pilot olarak daha iyi noktalara gelinmesi gerektiğinden bahsetti.
Etkinlik, katılımcıların alkışları eşliğinde son buldu. HM
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

alinti yazarlar ALINTI YAZARLAR
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

e-gazete E-GAZETE
sayfalar SAYFALAR
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat