Maddi kaynak gerekiyor
Eskişehirspor'un eski başkanı Nebi Hatipoğlu transfer yasağını kaldırılmasının ardından Serdar Sudun ve Tufan Kelleci'nin transfer maliyetini karşıladı. İmza töreninde açıklama yapan Hatipoğlu, 'Camiamıza hayırlı uğurlu olsun. Benim yaptığım bu katkıyla şehrin artık bir ayağa kalkması lazım. Sanayi Odası, Ticaret Odası, şehrin ileri gelenlerinin, milletvekillerin de artık harekete geçmesi lazım. Bu kulübün transfere ihtiyacı var. Transfer için para lazım, yönetime maddi kaynak gerekiyor' dedi.

Yapanlar büyük gelirler elde etti
Hatipoğlu, 'Amatöre düştükten sonra 100 milyon versen de bir işe yaramaz. Bugün destek olmayan bir daha uğramasın kulübe. Hükümet ve muhalefet yetkililerine de sesleniyorum. Buranın altı amatör küme, artık son şansımız. Ligde kalırız ben buna inanıyorum. Seneye bir milat olmalı. Borçların temizlenmesi gerekiyor. Benim önerim, daha önce de Yılmaz Büyükerşen'in ve AK Parti İl Yönetiminin kabul ettiği ve önerdiği proje vardı. Eskişehir'de imar sınırına yakın bazı tarlaların Eskişehirspor'a bağışlanması var. Bu arsalar üzerinden de belediyelerin Eskişehirspor'a destek amaçlı imar çalışması yapılmalı. Bu projeleri Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe yaptı büyük gelirler elde etti' dedi.

Tüm borç kapanır
Eski Başkan Hatipoğlu, 'İmara yakın olan tarla sahibi iş adamları bunları Eskişehirspor'a bağışlasın, ben buradan bağışlayacağımı açıklıyorum. Bunlar Eskişehirspor'un üzerine olsun, benim bir lira beklentim yok. Eskişehirspor'a hibe edelim, Büyükşehir Belediyesi ve AK Parti anlaşsın bu arsaları imara açsın, daha sonra müteahhide versinler burada yapılacak olan dairelerden Eskişehirspor gelir elde etsin bu kulübün borcu kapanır. Eğer destek verilecekse bundan daha iyi destek olmaz' ifadelerini kullandı. HM