İl Milli Eğitim Müdürlüğü burada konaklayan depremzede çocuklar için Psikososyal ve Eğitsel Destek Alanı oluşturuldu. Sabahçı ve öğleci olarak toplam 180 öğrenciye, anaokulu, ilkokul ve ortaokul düzeyindeki sınıflarda, görevli öğretmenler eşliğinde eğitim ve psikolojik destek verilecek.

EĞİTİMDE DEVAMLILIK ESASTIR
İl Milli Eğitim Müdürlüğü Temel Eğitim ve Kültürden Sorumlu Şube Müdürü Ayben Çimen, Eskişehir'e toplamda 2 bin 606 öğrenci geldiğini ve eğitimde devamlılığın esas olduğunu ifade ederek, 'Çocuklarımızın eğitim öğretimden mahrum kalmamamsı için çok kısa sürede bu sınıflarımızı oluşturduk. Her sınıfımız normalde 30 kişi kapasitesinde. İkili öğretim şeklinde ayarladık. Sınıfımız böylece 60 kişi kapasiteyle çalışacak. Gerekirse kapasite de artırılabilecek. Ana sınıfı için 2 ana okulu öğretmenimiz, ilkokul için yine 2 sınıf öğretmenimiz, ortaokul için de branş öğretmenlerimiz var. Ayrıca bunların içerisinde de rehberlik öğretmenlerimiz var. Sabahçı ve öğlenci olmak üzere hem velilerimizi aratarak kendilerini de bilgilendirdik. Amacımız tamamıyla ders vermek değil, bu yaşadıklarını hem unutturmak, sosyal hayatta etkinlik yaparak kendilerini iyi hissetmelerini ve gülümsemelerini sağlamak' dedi.

PSİKOSOSYAL DESTEK VERİLECEK
Depremzedelere psikososyal destek sağlamak için çalışmalar yürüttüklerini belirten Tepebaşı Rehberlik ve Araştırma Merkezi RPD Hizmetleri Bölüm Başkanı Fikret Konca, 'Oluşturduğumuz Psikososyal ve Eğitsel Alanlarla Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz koordinesinde öğrencilere sağlayacağımız sosyal, duygusal, eğitsel ve psikolojik desteklerle ilgili çalışmalarımızı sunuyoruz. Bizim misafirlerimiz buraya ilk geldiği günden beri karşılama ve kayıt merkezlerinde de psikolojik danışman ve rehber öğretmen arkadaşlarımız görev yapıyor. Depremzede misafirlerimizi yerleştirdiğimiz barınma merkezlerinde de bu türlü alanlar açarak onların bu büyük afetten etkilenmelerini, en aza indirebilmek, yanlarında olabilmek, onlara psikososyal destekler sağlayabilmek için buradayız. Eskişehir ilinde 395 psikolojik danışmanımız var. Ama biz psikososyal destek, hizmeti veren tüm kurumlarla birlikte iş birliği halinde burada bu çalışmaları koordineli bir şekilde yürütüyoruz. İlimize gelen tüm öğrencilerin bilgileri ve özellikleri bizim elimizde şu an var. Onları önce gözleyeceğiz, dinleyeceğiz. Bu alanda okula geçişlerini kolaylaştıracağız.' dedi. HM