SENDİKAYA ÜYE OLDULAR
Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Yasin Çakır Un Sanayii ve Ticaret A.Ş.'de çalışan işçiler, çalışma koşullarının ve ücretlerinin iyileştirilmesi için DİSK'e bağlı Gıda İş Sendikası'na üye oldu. İşverenin sendikayla masaya oturmaması nedeniyle fabrika önünde toplanan işçiler, yasal haklarını kullandıklarını ve her türlü baskıya rağmen sendikadan istifa etmeyeceklerini ifade etti. 'Gemileri yaktık, geri dönüş yok', 'Sendika haktır engellenemez', 'Sendika hakkımız söke söke alırız' sloganlarını atan işçiler, sorunlarının çözümü noktasında işveren tarafından adım atılmadığı taktirde mesaiye kalmayacaklarını akabinde de grev haklarını kullanacaklarını ifade etti.

İŞÇİLERE BASKI YAPILIYOR
Yeni yönetimin işçinin haklarını verme noktasında bir adım atmadığını söyleyen DİSK Eskişehir Bölge Temsilcisi Günay Ayaz, 'İşçiler DİSK'e bağlı Gıda İş Sendikası'nda örgütlendi ve hak mücadelesine başladılar. Ama bu süreç içerisinde fabrika yönetimiyle yapılan görüşmelerde bir ilerleme kat edilmedikçe iş yerindeki baskılar, mobingler arttı. İşveren sendikasız olarak işçiye hak vereceğini iddia ediyor. Oysa işçiler, sendikadan önce amirlere, müdürlere giderek sorunlarını anlattılar ama ne yazık ki hiçbirine çözüm bulunmadı. İşçiler de anayasal haklarını kullandılar ve sendikaya üye oldular' diye konuştu.

SENDİKAL HAKLARI TANIMIYORLAR
DİSK Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Seyit Aslan, 'Arkadaşlarımız direndiler, istifa ettiler. Yakınlarını aradılar. Onlar üzerinden baskı kurmaya çalıştılar. Arkadaşlarımız direndiler. Sendikalaşmanın hak olduğu koşullarda iş verenler ne yazık ki sendikayı tasfiye etmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Bu yasa, bu anayasa suya mı yazıldı? Bu hukuk tanımazlık sizlerin yanına kar mı kalacak? Hayır. İşçiler kararlı. Bugüne kadar yaşadıkları sorunları çözme noktasında bir adım geri atmayacaklar' şeklinde konuştu.

GREV ÖNLÜĞÜNÜ GİYECEĞİZ
Aslan konuşmasını şu şekilde sürdürdü: Eğer masaya oturma konusunda bir uzlaşı sağlamazlarsa önümüzdeki haftadan yani 7 gün sonra işçileri artık mesaiye kalmayacaklardır. Burada bakanlık tarafından inceleme talep edeceğiz. 15 gün sonra işveren sorunları çözmez, bir toplu iş sözleşmesi imzalamazsa bu fabrikada grev önlüklerimizi giyeceğiz.' HM