Başkan Duru, Emekliler Derneği Başkanlar Kurulu'nun en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılması talebinde bulunduğunu ifade etti.

MAAŞLAR YETERLİ DEĞİL
3600 ek gösterge ile ilgili torba kanun teklifinin TBMM Plan Bütçe Komisyonu'ndaki görüşme sırasında önerge ile ilgili değişikliğe gidildi. 2 bin 500 TL olan en düşük emekli aylığının 3 bin TL 'ye çıkartılmasını öngören madde değiştirildi. Buna göre en düşük emekli aylığı 3 bin 500 TL olacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Türkiye Emekliler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Arif Duru, Türkiye Emekliler Derneği Başkanlar Kurulu'nun en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılması talebinde bulunduğunu ifade etti.

ZORUNLU HARCAMALARINI YAPAMIYOR
Emeklilerin zorunlu harcamalarını dahi yapamaz hale geldiğini belirten Duru, talepleri ile ilgili şunları söyledi: 'Emeklilerin alım gücündeki kayıpların giderilmesi için emekli aylıklarına seyyanen zam yapılmalıdır. SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine altı aylık TÜFE artışı uygulanırken, memur emeklilerine kamu toplu sözleşmelerine göre artış yapılmaktadır. Emeklilerimize bir bütün olarak bakılmalı ve asgari emekli aylığı asgari ücret seviyesine yükseltilmelidir. Emeklilere sendika hakkı tanınmalıdır. Emekli aylığı hesaplamalarında karma sisteme son verilmeli; güncelleme katsayısı ve aylık bağlama oranlarında iyileştirmeler yapılmalıdır. 2000 sonrası emeklilerin intibakının yapılması için gösterge sistemine dönülmeli, pirim kazançları ve pirim ödeme gün sayıları eşit olan emeklilerin aylıkları da eşit olmalıdır. Dini bayramlarda emeklilerimize ödenen ikramiyenin günümüzde değeri kalmadığından, asgari ücret seviyesine yükseltilmelidir. Emeklilerimin elektrik, doğal gaz ve su harcamalarından vergi alınmamalıdır. Emeklilerimizden hiçbir ad altında sağlık hizmetlerinde katkı payı alınmamalıdır.' HM