Tuğçe Can (25), Eskişehir'in Yeni Bağlar Mahallesi'nde sabah işe giderken oturduğu apartmanın girişinde Onur K. (22) tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Katil zanlısı Onur K. olayın hemen ardından şehir merkezinde yakalandı. Adliyeye sevk edilen Onur K., savcılık sorgusunda ve çıkarıldığı hakimlikte susma hakkını kullanarak ifade vermedi.Sulh Ceza Hakimliği, Onur K.'yı'kadına karşı tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme' suçundan tutukladı.Tuğçe Can'ın annesi Emine Can ve babası Bekir Can, ESGROUP Haber Koordinatörü Meltem Karakaş'a konuştu. Acılı aile, katil zanlısının en ağır cezayı almasını istediklerini ifade etti.

BENİM ÇOCUĞUM NE YAPTI?
Gözü yaşlı anne Emine Can, 'Söyleyeceğim tek şey ömür boyu ağırlaştırılmış müebbet. Çünkü bunun cezasız kalmasını istemiyorum. Her gün bir kadın öldürülüyor. Suçlu olsun, suçsuz olsun kimsenin başka bir kimsenin canına kast etmeye hakkı yok. 20 gündür yaşadığımı ben biliyorum. Ne yapmış olabilir? Benim çocuğum ne yapmış olabilir? Bu aşk değil, bu sevgi değil. Bu tamamıyla psikopatlık. Yani ben istiyorum ki avukatlarımız, hakimlerimiz kadınlarımız erkeklerimiz artık idam gelsin ya. O kadar canım yanıyor ki. 20 gündür yerde miyim gökte miyim bilmiyorum ben. Aklım almıyor. Ne yapmış olabilir benim çocuğum? Biri bana bunu açıklasın. Bu kendini nasıl savunacak? Ne diyebilir?' diye konuştu.

BU ACILARIN BİTMESİ LAZIM
'Bitmesi lazım bu acıların. Yoksa bugün bize yarın sana da olabilir, başkasına da olabilir' diyen Baba Bekir Can, 'Sözün bittiği yer. Kendi ayakları üzerinde dursunlar dedik, ayrı ev tuttuk. Beraber kalıyorlardı. Hafta sonu buraya gelip gidiyorlardı. Önceden bu olayla ilgili bir açıklama yapılmadı, anlatmadılar. Soruyorduk, bir sorun, şikayet var mı diyorduk. Yok diyorlardı. Buna cezası ne ise en ağır cezası verilsin. Bundan sonra Tuğçeler ölmesin, başka kadınlar ölmesin. Kızımızın suçu, günahı neydi? Açıklaması olması lazım bunun. Böyle canilere en ağırlaştırılmış şekilde ceza verilsin. Buna bir son verilmesi lazım. Bitmesi lazım bu acıların. Yoksa bugün bize yarın sana da olabilir, başkasına da olabilir. Gereken cezanın verilmesini istiyorum' şeklinde konuştu.