95 balıkçı katıldı
ESBALDER tarafından Porsuk Çayı'nda düzenlenen Tatlı Su Kefali Spin Yarışması'nda renkli görüntüler oluştu.Porsuk Çayı'nın içinden geçtiği Aydın Arat Parkı'nda çadır kuran balık tutkunları adeta görsel bir şölen sundu. Türkiye'de ilk kez düzenlenen ve ülkemizin birçok ilinden gelen 95 yarışmacı, en büyük ve en ağır balığı tutmak için sabahın erken saatlerinden itibaren olta attı.

'Eskişehir'de hayat var'
Yakalanan balıklar, ölçümlerin ardından yeniden Porsuk Çayı'na bırakıldı.ESBALDER Başkanı Osman Demirtaş, şehir dışından gelenlere 'Eskişehir'de hayat var' mesajını vermek istediklerini söyledi. Yarışmayı balık tutmak için değil, olta balıkçılığına ve sürdürülebilir balıkçılığa dikkati çekmek için düzenlediklerini vurgulayan Demirtaş, Porsuk Çayı'ndaki canlı hayatının devam ettiğini ispatlamak için bir araya geldiklerini ifade etti.

'Türkiye'de bir ilk oldu'
Başkan Demirtaş, 'Büyükşehir Belediyesi ve Odunpazarı Belediyesi ve birçok sponsorumuzun bize gösterdiği destekle böyle bir yarışmayı düzenledik. Önceki akşam kamp alanımızda eğlencemizi gerçekleştirdik. Yaklaşık 30-40 taneye yakın balığımız tutuldu. Daha önceden de yarışmalarımız düzenlenmişti ama bu yaptığımız yarışma sadece Eskişehir'de değil Türkiye'de bir ilk. Türkiye'de bir akarsuda, nesli yok olan bir nehirde yeniden hayatın olduğunu gösterdik ve çok güzel balıklarımız çıktı' dedi.