Mahmudiye Belediyesi'nin organize ettiği programda konuşan Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, '101 yıl önce gerçekleşmiş bir kahramanlık destanını hatırlatmak ve bir miras gibi taşımak vatanseverlik boynumuzun borcudur' dedi.

ASLA UNUTMAYACAĞIZ
Mahmudiye Belediyesi, ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 101'inci yıldönümü nedeniyle kutlama programı düzenledi. Etkinliğe Mahmudiye Kaymakamı Esra Arıtürk, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı başta olmak üzere çok sayıda vatandaş katıldı. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, 'Güzel ilçemiz Mahmudiye'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 101'inci yıldönümü kutlama programına hoş geldiniz, şerefler verdiniz. Güzel Mahmudiyemiz 14 Ağustos 1921 tarihinde düşman işgaline uğramıştır. Kahraman Türk ordusunun cesur Mahmudiye halkının 35 günlük kısa bir zaferiyle yani 18 Eylül 1921 tarihinde düşman işgalinden kurtarmıştır. Kanında, karakterinde bağımsızlık, özgürlük olan Türk Milleti tarihinde olduğu gibi bugün de düşmanlardan korkmamış, korkmayacaktır. Canıyla kanıyla ne pahasına olursa olsun bağımsızlığına kast edenlere gereken dersi vermiş ve verecektir. Bizler böyle bir ecdadın torunları olmaktan gurur duymalıyız. Bu gururu her sene yeniden sanki dün olmuş gibi yaşamak, yaşatmak, yeni nesillere bundan 101 yıl önce gerçekleşmiş bir kahramanlık destanını hatırlatmak, derinden hissettirmek ve bunu bir miras gibi taşımak vatanseverlik boynumuzun borcudur' dedi. İlçenin bugünlere nasıl geldiğinin unutulmaması gerektiğini söyleyen Gündoğan, 'Geleceğimize yön vermek ancak geçmişimizi bilmek yani 'geçmişini bilmeyen geleceğini yaşayamaz' düşüncesiyle geçmişimizin bize tuttuğu ışık yolunda sonuna kadar bu topraklarda her karışta şehit kanı vardır, vatanımıza şartlar ne olursa olsun sahip çıkacağız. Mahmudiyeli olarak bize canlarını vererek bu toprakları kazandıranları asla unutmayacağız. Unutturmak isteyenler de var ise gücümüzle karşı koyacağız' şeklinde konuştu.

BAĞIMSIZLIK DESTANI
Ardından kürsüye çıkan Mahmudiye Kaymakamı Esra Arıtürk, 'Mahmudiye'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 101'inci yıldönümünü birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur ve mutluluğu içerisindeyiz. Esarete hiçbir zaman boyun eğmeyen Türk milleti Kurtuluş Savaşı'nı türlü imkansızlıklar içerisinde kadın, erkek, yaşlı, genç demeden azim ve inanç ile mücadele ederek gücünü tüm dünyaya göstermiş bağımsızlık destanını yazmıştır. Bizlere düşen görev bu topraklar için canı pahasına mücadele eden atalarımızın bu emanetini daha iyi yerlere taşımak için aynı inanç ve kararlılık içinde durmadan, yılmadan, çalışmaya devam etmektir' ifadelerini kullandı.

UNUTULMAZ GECE
Konuşmaların ardından ESOGÜ HAMER Dans Topluluğu halk oyunu gösterisi sergiledi. Daha sonra ilçedeki şairler Mahmudiye ile ilgili şiirlerini seslendirdi. Sanatçı Kamil Yurdakul'un da sahne aldığı programda, Yurdakul sevilen türküleri söyledi. Sonrasında Ateş Adam, yaptığı gösteriyle izleyenleri büyüledi. Sanatçı Haldun Sevin, şarkılarla seyirciye unutulmaz bir gece yaşattı. Mahmudiye Destanı adlı eser başta olmak üzere çok sayıda şarkıyı seslendiren Mahmudiyeli Sanatçı Öncül Günyeli, vatandaşları coşturdu.

YUDUM COŞTURDU
Son olarak sahneye çıkan ünlü Sanatçı Yudum, sazıyla adeta şov yaptı. Yudum, Eskişehir'e daha önce de geldiğini ve Eskişehirlilerin sanata olan bakış açısının bir başka olduğunu söyledi. Yudum, programın bir bölümünde sahneden inerek Mahmudiyelilerle dans da etti. Vatandaşlar ünlü sanatçıya büyük ilgi gösterirken gece boyu o anları ölümsüzleştirdi. HM