TOKİ'DEN YAZIYI GETİRSİNLER
Geçtiğimiz hafta sonu AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan ve beraberindeki partililer Huzur Mahallesi Muhtarlığı önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada Karapınar 2. Etap Projesi'yle ilgili konuşan Çalışkan, Odunpazarı Belediyesi'nin projeyi başlatmadığını söyleyerek, belediyeye yüklendi. Çalışkan, projeyi TOKİ'nin yapmaya hazır olduğunu ifade etti. Çalışkan'ın açıklamalarını sert bir şekilde eleştiren Başkan Kurt, AK Partili siyasilerin birbiriyle çelişkili açıklamalar yaptığını söyledi. TOKİ'ye yazdıkları resmi yazıya rağmen hala Odunpazarı Belediyesi'ne yetkinin verilmediğine dikkat çeken Başkan Kurt, 'Biz küçük gruplar halinde ilk etapta bir 150-200 dairelik uygulamaya başlamak istiyoruz. O arsa sahipleriyle görüşmelerimiz devam ediyor. Onlarla uzlaştığımız taktirde yeni inşaat sezonunda burada inşaata başlamayı hedefliyoruz. Uzlaşma süreci de o aradaki süre içerisinde tamamlanır diye düşünüyoruz. Eğer TOKİ bizim yaptığımız ya da yapacağımız inşaatı engellemeye kalkarsa biz Odunpazarı Belediyesi olarak orada her türlü verilecek cezaya hazırız. İnşaata başlarız. TOKİ gelir durdurur. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü gelir durdurur, bizi de savcılığa şikayet edebilir. Çünkü hala TOKİ bize resmi olarak bu devri yapmış durumda değil. Dolayısıyla bu arkadaşlarımız eğer samimi ve orada bu işin yapılmasını istiyorlarsa, siyaseten Kazım Kurt'u eleştirmek için bir bahane aramıyorlarsa bize TOKİ'den bu yazıyı getirsin' diye konuştu.

AK PARTİLİLER ENGELLEYECEK
AK Partililerin kendilerini engelleyeceğini bildiğini söyleyen Başkan Kurt, 'Karapınar 2. Etap projesi içerisinde bulunan Huzur, Erenköy, Karapınar ve Alanönü'ndeki hemşerilerimizin bu mağduriyetinin giderilmesi için çabalıyoruz. Ama bu yazılardan emin oldum ki AK Partililer yine bizi engelleyecekler. TOKİ Türkiye'de yoksullara sosyal konut üretmek amacıyla kurulmuş bir kurumdur ama bu amacını unutmuştur. TOKİ şu an Eskişehir'de başlatmış olduğu konutları 2018 seçimlerinden önce söz verdiği konutlardır. Şimdi 500 bin konut diyerek yeni seçimin hazırlığını yapmaktadır' diye konuştu.

KAÇAK YAPIYA RUHSAT VERDİLER
TOKİ'nin kaçak yapı yaptığına ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün kaçak yapıya ruhsat verdiğine dikkat çeken Başkan Kurt, 'TOKİ Mamuca, Vadişehir'de yeni başladığı konutlarla ilgili kaçak yapı yapmaktadır. Biz bu kaçak yapılarla ilgili hukuki işlemleri başlattık. TOKİ de Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne başvurarak yapı ruhsatı aldı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün ruhsatın veriliş amacı diye bir hüküm var. Orada da diyor ki,kaçak yapı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü'nün vermiş olduğu ruhsattır bu. Yapıların kaçak yapı olduğunu göstermektedir. Ruhsatın veriliş sebebi kaçak yapı. Biz orada da hukuki işlemi yaptık' şeklinde konuştu.

SEÇİM YAKLAŞINCA AKILLARINA GELİYOR
'Basit ve popülist politikalarla seçim yaklaşınca Karapınar akıllarına geliyor' diyen Başkan Kurt, 'Bizim Odunpazarı Belediyesi olarak TOKİ'nin işini engellemeye gücümüz yetmez. Yasal olarak yetkilerimiz yoktur. Bizim tüm belediyecilik sisteminde yerel yönetimler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İç İşleri Bakanlığı'nın vesayeti altındadır. Odunpazarı Belediyesi meclisinden çıkmış olan bir karar Eskişehir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü buna müdahale edebilir. Aynı şekilde bakanlık da yapabilir yani TOKİ'nin de buna yetkisi var. TOKİ ayrı bir tüzel kişiliktir. İşleri yaparken kamunun bütün yetkilerini kullanır ama satarken tüccardan daha acımasız bir biçimde insanları sömürür. İşin özü budur. Biz bu kavgayı devam ettireceğiz. Bu arkadaşlarımız da derslerine iyi çalışsınlar. İlçe başkanı başka bir şey, il başkanı başka bir şey, meclis üyesi başka bir şey, milletvekili başka bir şey söylemez. Esas sorun oradadır. Basit ve popülist politikalarla seçim yaklaşınca Karapınar akıllarına geliyor. Seçim bittikten sonra Karapınar'ı unutuyorlar. 12 yıl yaptıkları budur' dedi. HM