Eskişehir Demokratik Kadın Platformu üyeleri 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Espark AVM önünde bir araya gelerek yürüyüş düzenledi. 'Hükümet istifa' sloganları atarak yürüyen kadınlar, Adalar'da basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklaması öncesinde hayatını kaybeden kadınlar için bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. Yere mumlar yakılarak karanfil bırakıldı.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ VURGUSU
Kadınların mücadelesinin 166 yıl sonra Eskişehir'de ve tüm dünyada sürdüğünü söyleyen Özlem Bahçeci, 'Kadınlar ve LGBTİ+'lar iktidarın kadın düşmanı politikalarına, nefret söylemlerine, ayrımcılığına karşı direniyor! Kadınları eve hapsetmek isteyen, başta İstanbul Sözleşmesi olmak üzere kadınları koruyan yasaları gasp eden, nafaka hakkına göz diken, LGBTİ+lara karşı nefreti körükleyen ataerkil zihniyete karşı hayatlarımızı savunuyoruz! Haklarımız ve hayatlarımız için mücadele ediyoruz' dedi.

HER TÜRLÜ ŞİDDET SON BULSUN
11 ilde büyük yıkıma ve 50 bine yakın vatandaşın ölümüne sebep olan depremlerin kader değil rant düzeni sonucu olduğunu belirten Bahçeci, 'Bizi mahkum etmeye çalıştığınız bu enkazdan kadınların dayanışmasıyla özgür ve eşit bir dünya kurarak kurtulacağız' şeklinde konuştu. Depremin en yıkıcı etkilerini kadınlar, LGBTİ+lar ve çocukların yaşadığını vurgulayan Bahçeci, kadınların kalacak yer bulamadığını; soğuk, açlık ve güvenlik gibi sorunlarla mücadele etmek zorunda kaldığını söyledi. Depremdeki ölümlerin de kadın cinayetlerinin de kader olmadığının altını çizen Bahçeci 'Kadın cinayetlerini ve şüpheli kadın ölümlerini durdurmak için gerekli politikaları hayata geçirmeyenler, İstanbul Sözleşmesi'nden imza çekenlerdir. Bizler tıpkı depremin ardından nasıl barınma hakkımız için mücadele etmişsek, kadına yönelik her türlü şiddetin son bulması için, yaşam hakkımız için de mücadeleye devam edeceğiz' ifadelerini kullandı.