İklim krizine dikkat çekebilmek için tüm dekorlarında ileri dönüşüm yöntemleri uygulanan Enos ve İo Farklılıklar Gezegeni ile minikler hem güneş sistemindeki gezegenleri tanıyor hem de uzaylı kuklalarla keyifli bir yolculuğa çıkıyor. Enos ve İo Farklılıklar Gezegeni, her hafta Pazar günü saat 13.00'de seyircisi ile buluşacak.
Koronavirüs pandemisi nedeniyle yaklaşık 2 yıldır seyircisinden ayrı kalan Odunpazarı Belediye Tiyatrosu, yeni çocuk oyunu 'Enos ve İo Farklılıklar Gezegeni' ile sahnelere döndü. Hasan Polatkan Kültür Merkez'inde yapılan ilk gösterime Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un yanı sıra çok sayıda tiyatro sever minik katıldı. Minikleri uzaylı kuklalarla keyifli bir yolculuğa çıkaran Enos ve İo Farklılıklar Gezegeni ile minikler, güneş sistemindeki gezegenleri tanıyor. İpek Uzkalan'ın yazdığı oyunun, dekor ve kostüm tasarımı Çiğdem Öztürk'e, müziği Hüseyin Demir'e, ışık tasarımı ise Ömer Burak Ünal'a ait. Tam bir ekip çalışması ile sahneye taşınan oyunun oyuncu kadrosu da yine Çiğdem Öztürk, İpek Uzkalan ve Hüseyin Demir'den oluşuyor… Black light tekniğinin de kullanıldığı oyunda; Dünya'dan araştırma için uzaya gönderilen astronot şempanze Enos, roketinin arızalanmasıyla varlığından haberi olunmayan bir gezegene iniş yapar. Farklılıklar gezegeni... Bu gezegende güneş sistemindeki her bir gezegenden gelen uzaylılar yaşar. Uzaylıların gezegende kontrolünü sağlayan uzaylı İO, onların birlik içinde yaşamasını kendine görev edinmiştir. Ama bu işi yapmakta çok zorlanır. Çünkü her uzaylının birbirinden farklı özellikleri ve güçleri vardır. İO, Enos ile karşılaşınca işlerin rengi değişir… Belediye Tiyatrosu'nun yeni çocuk oyununun en önemli özelliği ise iklim krizine dikkat çekebilmek için tüm dekorların ileri dönüşüm yöntemleri ile uygulanmış olması. Oyunda gezegenler tanıtılırken, dünyayı korumak için dekorların tamamında atık ve kullanılmayan malzemeler kullanıldı. Kırık huniler, yumurta kolileri, atık kağıtlar ve niceleriyle yapılan uzaylılar ve gezegenler, miniklerden tam not aldı.

'SİZLERİ SEVİYORUZ'
Tiyatro gösteriminden sonra sahneye çıkan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı Belediye Tiyatrosu oyuncularını tebrik etti. Çocuklara 'sizleri seviyoruz' diyen Başkan Kurt, 'Hem geri dönüşümün önemini vurguladık hem de gezegenleri öğrendik. Çocuklara yararlı bilgiler veriyoruz. Her hafta Pazar günleri saat 13.00'de sizleri tiyatromuza bekliyoruz' dedi.

BİLETLER SATIŞTA
Her hafta Pazar günü saat 13.00'de Hasan Polatkan Kültür Merkezi sahnesinde minik izleyicileri ile buluşacak olan Enos ve İo Farklılıklar Gezegeni'ni izlemek isteyen vatandaşlar, biletlerini Biletinial, Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi (YKSM) ve Hasan Polatkan Kültür Merkezi gişelerinden temin edilebilir. Enos ve İo Farklılıklar Gezegeni ile ilgili detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar (0 222) 233 05 82 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilir. HM