Yazıya; 'Ülkemizde 2016 yılında yapılan bir araştırmaya (*) göre, roman-hikaye-dergi vb. gibi kitapları okumak için eline alan kişilerden % 72'sinin, kitabı okumaya son sayfadaki özetten başladığı ve bu bölüm hoşuna giderse başa dönüp kitabı ya da dergiyi okumaya devam ettiği ortaya çıkmış. Araştırmaya göre; okumaya başlayıp yarı yolda bırakanların oranı da az değil: % 58; Kitabın ismini beğenmeyip daha başlamadan bırakanların oranı ise % 17…
Araştırmanın kimler üzerinde yapıldığı ve deneklerin eğitim düzeyinin ne olduğu konusunda yeterli bilgi yok, ancak ortaya çıkan gerçek şu galiba:Türk toplumunu oluşturan insanlarımız; mazrufa (içine) değil zarfa (dışına) bakıyor!'
diye başlasam, ardından da; yukarıdaki araştırmanın korkusuna kapıldığımı ve yazımı okutma telaşına (!) düştüğüm için başlığı bu şekilde attığımı söylesem; inandırıcı olur muyum acaba?
Şaka bir yana, aslında bu güne kadar çoğunlukla akademik bir dil kullanarak yazdığım yazılarımın okunduğunu düşünüyorum. Zira, siz değerli okurlarımdan aldığım olumlu geri dönüşler bunun adeta kanıtı gibi… Arada bir de, ciddi makalelerin dışına çıkıp, farklı yazılar yazmayı seviyorum. İşte bu yazım da onlardan birisi…
Dilerseniz, şimdi de yazıyı başlıkla uyumlu hale getirelim ve zarfa değil de mazrufa bakıp, yapılacak kongreden beklentilerimizin neler olduğuna geçelim.
***
Kongre süreci Eskişehirspor kulübü için dönüm noktası aslında! Kulübün bundan sonraki akıbetine ışık tutması açısından son derece önem arz ediyor. Elbette, mevcut yönetimin transfer tahtasını açmak için gösterdiği çaba takdire değer. Yine, kulübün bugüne kadar ayakta kalmasını sağlayan Es-Es taraftarının dillere destan mücadelesini göz ardı etmemiz de mümkün değil.Lafın özü, yukarıda da belirttiğimiz gibi bu kongre- kelimenin tam anlamıyla 'Tarihi Bir Kongre' olacak..
***
Son olarak, kongreyle ilgili görüş ve düşüncelerimi kongre sonrasında yazacağımı belirteyim ve son noktayı umudunu hala yitirmeyenler için yazdığım bir şiirle koyayım.

UMUDA YOLCULUK
Varsın bir-bir yüzüme kapansın demir kapılar.
Varsın yaksın güneş, ıslatsın yağmur-kar..
Ve uçsun tepemde ölümümü bekleyen akbabalar..
İnadım inat işte yaşayacağım.
Çünkü; BENİM HALA UMUDUM VAR…..

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
(*)Hümanist FENİKS Dergisinin 2016 yılında (İstanbul dahil) 14 şehir de 4.525 denek üzerinde yaptığı araştırma..

Bilge KOSBATUR:
Geçtiğimiz gün kaybettiğimiz Eskişehirspor camiasının duayenlerinden değerli Bilge Kosbatur ağabeye Allahtan rahmet, sevenlerine sabır diliyorum. Es-Es camiasının başı sağ olsun.