Karşılaşma golle başladı
Karşılaşmaya son derece kötü başlayan Eskişehirspor ilk dakikada kalesinde golü gürdü. Şile ekibinde Emrecan Yıldızhan skoru 1-0 yapınca Şimşekler uzun süre erken gelen golün şokunu üzerlerinden atmaya çabaladı. Dakika 32'de ise bu kez Eskişehirspor gole yaklaşan taraf oldu. Kazanılan serbest vuruşta topun başına Onur Bayramoğlu geçti. Onur'un şutu savunmadan sekti. Havalanan topu Bartu tamamlamak istese de savunma araya girdi. Bir kez daha seken topu tamamlamak isteyen Onur Arı boş pozisyonda kaleyi tutturamadı. Şile ekibi ilk devreyi1-0 önde tamamlayan taraf oldu.

Röveşata ile skor dengelendi
İlk devreyi geride tamamlayan Eskişehirspor ikinci yarıya ise bir hayli istekli başladı. Dakikalar 48'i gösterirken Şile savunmasının arkasına sarkan Onur Arı kaleci ile karşı karşıya kaldı. Kaleci Süleyman topu yatarak uzaklaştırmak isterken meşin yuvarlağı önünde bulan Cihangir kaleye nişanladı ancak savunmadan seken top havalandı. Havalanan topu ceza sahasının birkaç metre içinde sol çaprazdan röveşata ile kaleye gönderen Yunusemre Alagöz skora dengeyi getirdi 1-1.

Berkay kırmızı gördü
Skorun 1-1 olmasının ardından Şimşekler skoru korumaya yönelik bir oyun oynadı. Kontrataklar ile rakip kaleye giden Es Es fırsatları ise değerlendirmeyi başaramadı. Ev sahibi ekip öne geçmek için Eskişehirspor kalesinde baskını artırdı. Yaşanan net gol pozisyonlarında Siyah Kırmızılı kaleci Efehan Kaptan 4-5 kritik kurtarış ile adeta kalesinde devleşti. 89'da Berkay Tanır hakemi yöneltmeye yönelik hareketi yüzünden ikinci sarı kartı gördü, kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı. Eskişehirspor kalan dakikalarda kalesini gole kapatınca maç 1-1 eşitlikle bitti ve Şimşekler sezonun ilk puanını almanın sevincini yaşadı. HM




Yunus Emre Alagöz'ün müthiş golü ile 1 puan geldi.