İSTİŞARELERDE BULUNDULAR
Eskişehir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda yükümlülerin ailelerine erzak, mont ve kırtasiye yardımı gibi gerçekleştirilen çeşitli faaliyetler ele alındı. Toplantıda kurum müdürleri ve temsilcilerince eski hükümlüler ve denetimli serbestlik yükümlülerinin yeniden hayata kazandırılmaları için proje önerileri sunularak öneriler hakkında kurul üyeleri istişarelerde bulundu.

EL BİRLİĞİYLE YAPILMALI
Toplantıda konuşan Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, denetimli serbestlik yükümlülerinin ailelerine kurumlarca yapılan kırtasiye, mont vs. maddi yardımların çok önemli olduğunu ve bu yardımların devam etmesi gerektiğini dile getirerek, 'Maddi yardımların devam etmesi tabi ki çok önemli. Ancak nihai olarak hükümlülere sunacağımız imkanlar maddi yardımlarla sınırlı kalmamalıdır. Toplumumuzda suç işlemiş olan vatandaşlarımıza ceza infaz kurumlarımızca meslek kazanımına yönelik eğitimler veriliyor. Verdiğimiz eğitimler neticesinde hükümlülere mesleki bilgi ve tecrübe kazandırıyoruz. Hükümlülere edindirdiğimiz bilgi ve tecrübe ile özel sektörde çalışma alanı bulmaları; onların yeniden hayata tutunmaları, ailelerinin ekonomik anlamda özgürlüğe erişmeleri anlamında oldukça önem teşkil ediyor. Bu sebeple eski hükümlülerin özel sektörde çalışmalarını sağlayarak onlara ve ailelerine el birliği ile yeni fırsatlar oluşturmalıyız. Yapacağımız çalışmalar neticesinde Eskişehir'in farkını hissettirerek şehrin daha huzurlu bir hale gelmesine vesile olacağız' dedi.

Toplantının devamında ceza infaz kurumları ve sanayi, ticaret odası yetkilileri hükümlülerin çalışma hayatına kazandırılma süreçlerine ilişkin istişarelerde bulunarak hükümlüler hakkında yapılacak çalışmaları belirledi. HM