'YATIRIM PROGRAMINA DAHİ KONULMADI'
Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe, muhtarlar, sivil toplum temsilcileri ve kazalarda hayatını yitirenlerin yakınları CHP Eskişehir milletvekilleri Utku Çakırözer, Dr. Jale Nur Süllü ve Afyon Milletvekili Burcu Köksal ile TBMM'de, 'Bu yolda daha fazla ölmek, yaralanmak istemiyoruz! Artık yolumuzu yapın' çağrısında bulundu. Eskişehir'in en fazla ölümlü ve yaralanmalı trafik kazası yaşanan yolunun Eskişehir-Seyitgazi-Kırka-Afyon karayolu olduğunu söyleyen CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, ' Bu yolda son 11 yılda meydana gelen kazalarda 2 bine yakın yaralı var, 35 vatandaşımız yaşamını yitirdi. Yolun yapılması için yıllardır Seyitgazi halkı, Eskişehir halkı talepte bulunuyor. Maalesef 2022 Yatırım Programına da bu yol konmadı. Seyitgazililer topladıkları imzalarla şimdi Meclis'teler. Hem kendi topladıkları, hem de online, toplu imza sayısı 10 bini geçti. Eskişehir halkı bu yolun yapılmasını istiyor. Bu yol sadece Eskişehir'in sorunu değil. Marmara'yı, Karadeniz'i Akdeniz'e bağlayan yol. Bu yolu yüzbinlerce araç kullanıyor. Bütçe yok, ödenek yok demek mazeret değil! Yazlık, kışlık saraylara, uçaklara milyonlarca lira ödenek bulunuyor. Yatırım Programında sarayların bakınımı için 470 milyon lira ayrılmış durumda. Oysa burada insanımız ölmemek için çağrıda bulunuyor. Bu yolun yapılmaması sadece Eskişehir'i cezalandırmıyor. Türkiye'nin ayıbı. Afyon'dan gelirken iki geliş, iki gidiş Eskişehir il sınırına girince ölüm yoluna dönüyor. Bu kabul edilemez. Türkiye'nin hiçbir yerinde böyle bir yol yok. AKP'nin bu ayıbından Türkiye'nin kurtulması lazım. Herkese söyledik.Artık yeter diyoruz, Artık bu yolda insanlarımız ölsün istemiyoruz. 2022 bu ölüm yolunun bittiği yıl olsun diyoruz' dedi.

'DEFALARCA MECLİS GÜNDEMİNE GETİRDİK'
Eskişehirliler olarak yıllardır bu yolun yapılmasını istediklerini dile getiren CHP Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü ise, açıklamasında, 'Defalarca Meclis'te bu konuyu gündeme getirdik. Yol yapmakla övünen AKP iktidarından talebimizdir. Derhal Seyitgazi-Kırka-Afyon yolunu kullanabilir hale getirsinler' diye konuştu.

'ÇALMADIĞIMIZ KAPI KALMADI'
Kırka Mahalle Muhtarı Fayık Büyükkaraca ise yolun yapılması için çalmadıkları kapı kalmadığını söyledi. Büyükkaraca, 'Şu zamana kadar çalmadığımız kapı kalmadı. Siyasi, resmi.. Ama sonuç alamadık. En kısa zamanda bu ölüm yolunun yapılmasını ve kazaların sonlanmasını istiyoruz. Vatandaşlarımız adına imzalarımızı getirdik, yetkililere sunuyoruz. İnşallah buradan bir netica alırız' dedi. HM