TANITIM TIRI ESKİŞEHİR'DE
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca 'İlk Evim, İlk İş Yerim' ve 'İlk Evim Arsa' kampanyaları için hazırlanan tanıtım tırı, Eskişehir'e geldi. Vilayet Meydanı'nda konuşlanan tanıtım tırı, hazırlıkların ardından vatandaşların ziyaretine açıldı. Görevlilerden kampanyalar hakkında bilgi alan ziyaretçiler, sanal gerçeklik gözlükleriyle projedeki daireleri görme fırsatı da buldu. Vali Erol Ayyıldız, beraberinde İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar ile tırı ziyaret etti. Ayyıldız, yetkililerden yapılacak konutlarla ilgili bilgi aldı, sanal gerçeklik gözlüğüyle örnek daireyi inceledi.

ÇOK BÜYÜK TEVECCÜH VAR
Konuyla ilgili açıklama yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hikmet Çelik, 'Bakanlığımızın meşhur tırını Eskişehir'imizde ağırlıyoruz. Cumhurbaşkanımızın himayelerinde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız koordinasyonunda yürütülen 250 bin konut için memleketimizin her tarafından çok büyük teveccüh var. Şu an 8milyon civarında bir başvuru var ve bu başvuru süresi de uzatıldı. Bugün de Eskişehir Vilayet Meydanı'nda halkımıza ne tür daire alacakları yönünde, kuradan ne tür daire çıkacağı yönünde bir tanıtım yapılacak' diye konuştu.

İLİMİZE AYRILAN KONTENJAN 2 BİN 599

'250 bin konut içinde ilimize ayrılan kontenjan 2 bin 599 konut' diyen Çelik, 'Bugün birçok ilde kuralar çekilmekte. Yakın zamanda ilimiz de bu kuralara dahil olacak. Şu an 3 bin 100'e yakın konut da Odunpazarı Mamuca bölgemizde yapımı devam etmekte. 2023-2024 yılı içerisinde de hak sahiplerine bunlar teslim edilecek. Bizim 2 bin 599 konutun 1800'ü merkez, 799'u da ilçelerimize ayrılmış durumda' diye konuştu.

100 BİNİN ÜZERİNDE BAŞVURU
TOKİ uzmanlarımız burada. Onlara her türlü sorular sorulabilir. Üç boyutlu gözlükler marifetiyle kendilerine çıkacak konutların aynısını görebilecekler. Eskişehir'de sosyal konut projesine 100 binin üzerinde başvuru var' şeklinde konuştu.

BEŞİNCİ KEZ YAZILDIM

TOKİ evlerine beşinci kez yazıldığını söyleyen Şerife Keskin adlı vatandaş, 'Çok güzel. Allah nasip etsin inşallah. Beşinci yazılışım. İnşallah bu sefer çıkar. Allah devletimizden, Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Salonu, çocuk odasını beğendim. Her yeri güzel' dedi.

İNŞALLAH ÇIKAR

İş yeri konutuna başvurduğunu söyleyen Faik Atik, 'Beğendim. Ben ilk iş yerim kısmına başvurdum. Konutları da beğendim. İnşallah çıkar. Ekrandan gördüğüm kadarıyla kaliteli gözüküyor. Mimari açıdan iyi olduğunu düşünüyorum' diye konuştu. HM