Eskişehir'de koronavirüs vakalarının artması ve kentin 'yüksek riskli' şehirler içine girmesinin ardından alınan yeni kararlar birbiri ardına devreye giriyor.
Valilikçe yapılan son açıklamaya göre, kentimizde 65 yaş üstü vatandaşların 10.00 - 14.00 saatleri arasında, 20 yaş altı çocuk ve gençlerin ise 14.00 - 18.00 saatleri arasında sokağa çıkmalarına izin verilecek.
Belirlenen saatlerde dışarı çıktıklarında ise şehir içi toplu ulaşım araçları (tramvay, otobüs, minibüs, dolmuş vb) kullanımları kısıtlanacak.
İşyerleri ile illiyetlerini gösteren çalışma veya SGK kaydı gibi belgeyi ibraz eden çalışanlar, sağlık randevusu olanlar, özel gereksinime muhtaş çocuğu olanlar, bakıcılık faaliyeti yürütenler ve yüz yüze eğitim faaliyetlerine izin verilen eğitim kurumlarında eğitim gören öğrenciler bu uygulamadan muaf tutulacak.
Milli Eğitim Bakanlığınca yüz yüze eğitim ve sınav yapması uygun görülen eğitim kurumlarının öğrenci, öğretmen ve çalışanlarının durumlarını eğitim kurumlarınca verilecek kurum adresi ile çalışma veya ders programını ihtiva eden belge ile belgelendirmeleri şartı ile, güzergahları ve çalışma / eğitim görme saatleriyle sınırlı olacak şekilde sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacaklar.