AK Parti'den milletvekilli aday adayı olabilmek için Aydın, Aksaray, Düzce, Antalya ve Burdur il başkanları görevlerinden istifa etti. Milletvekili aday adayı olması beklenen AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan, '5 tane il başkanımız istifa etti geçen hafta. Ben Eskişehir için de Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda genel merkezin bize talimat vereceği kanaatini taşıyorum' diye konuştu.

ÇOK YÜKSEK OY ALACAĞIZ
Eskişehir'de çok yüksek oy oranıyla birinci parti olacaklarına dikkat çeken Çalışkan, '14 Mayıs tarihinin milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Cumhurbaşkanımız kıymetli bir tarih açıkladı. 14 Mayıs 1950 Demokrat Parti'nin 'Yeter söz milletin' sloganıyla seçime gittiği bir tarih. 73 yıl sonra onunla özdeş bir tarihte 'Yeter söz ve karar milletin' diyerek 2023 seçimlerini yapacak olmak çok kıymetli. Biz bu tarihe hazırız. AK Parti bir seçim bittikten sonra hemen yeni bir seçime hazırlanan, hiç gündemde seçim olmasa bile aynı hızla, aynı inanç ve azimle çalışan teşkilatlardan oluşuyor. Biz de ana kademe, kadın kollarımız, ilçe ve gençlik kollarımızla birlikte aynı inanç, aynı azimle Sayın Cumhurbaşkanımızı daha yüksek oyla yeniden cumhurbaşkanı seçtirmek adına çaba sarf ediyoruz. İnanıyoruz ki cumhurbaşkanımız yüzde 52'nin de üzerinde bir oy oranıyla yeniden 2023 yılında, Türkiye'nin Yüzyılında, 100. yılda yeniden cumhurbaşkanı seçilecek. AK Parti'nin de ben Eskişehir başta olmak üzere çok yüksek oy oranıyla birinci parti olacağına inanıyorum. Cumhur İttifakı'nın da desteğiyle de Sayın Cumhurbaşkanımızı yeniden cumhurbaşkanı göreceğiz' şeklinde konuştu.

GENEL MERKEZİN BİZE TALİMAT VERECEĞİ KANAATİNİ TAŞIYORUM
Eskişehir'de yapılan anketlerde AK Parti'nin birinci parti olarak çıkmasının kendilerini mutlu ettiğini söyleyen Çalışkan, 'Yaklaşık 5 yıldır il başkanı olarak görev yapıyorum. AK Parti'de teşkilatlarımızın söylemleri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla il başkanlarımızın adaylık süreci yürütülür. Ben de 27 ile 30 arasında il başkanının süreç içinde istifalarının alınacağını biliyorum. 5 tane il başkanımız istifa etti geçen hafta. Ben Eskişehir için de Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda genel merkezin bize talimat vereceği kanaatini taşıyorum. Genel merkezimin vermiş olduğu talimat doğrultusunda biz görevimizi yaparız. Bundan sonrasına ilişkin kısımda, istifa etmemize ilişkin bir irade ortaya konulursa da biz müsaade ister, istifa ederiz. Aday adayı ol derlerse aday adaylığına müracaat ederiz. Çünkü AK Parti'nin gelenekleri bunu gerektiriyor. Biz bu doğrultuda hareket ederiz. Bugüne kadar mahallelerde müşahitlik, hukukçu olarak gözlemcilik, okul sorumluluğu dahil olmak üzere her görevde bulunduk. 5 yıl önce il başkanlığına geldik. 5 yıl boyunca AK Parti'yi Eskişehir'de yine ilk parti, önde parti, Eskişehir'in birinci partisi olarak devam ettirdik. Gelen anketler de bunun böyle olmaya devam ettiğini gösteriyor. Bu da bizi mutlu ediyor' ifadelerini kullandı.

ADAY ADAYLIĞI YOĞUNLUĞU
AK Parti'de aday adaylığının çok yoğun olacağını belirten Çalışkan, 'AK Parti her dönemde özellikle son 20 yılda en çok aday adayı müracaatı olan partidir. Bugün de bu süreç başladığında AK Parti'nin en yoğun şekilde aday adaylığı talebi ile karşı karşıya kalacağını biliyorum ve buna inanıyorum. Çünkü Türkiye'nin birinci partisi, en çok rağbet olan parti olmaya devam ediyoruz. Biz mevcut 3 milletvekilimizin üzerine koymayı hedefleyen bir irade ile azimle çalışıyoruz' dedi.

BELEDİYE BAŞKANI SEÇER GİBİ
'Belediye başkanı seçer gibi milletvekili seçmemiz lazım' diyen Çalışkan konuşmasını şu şekilde sürdürdü: 'Partiler şehirde karşılığı olan, partiye ekstra oy getirebilecek, hedefleri olan dinamik adaylarla çalışmak zorunda. Biz 3 milletvekilimizden de memnunuz. Genel merkezin taktiri ne olursa buna ilişkin taktire biz uyarız. Bunu tüm partiler için olmak kaydıyla söylüyorum. Kendi şehriyle bütünleşmiş, yerelde sevilen, tanınan isimler bu 4. vekilliği getirme ihtimali olan isimlerdir. Geçen sefer buna çok yaklaşmıştık. Belediye başkanı seçer gibi milletvekili seçmemiz lazım. Bu ilin ruhuna da uygun.'