YATIRIMCI ÇEKMELİYİZ
Eskişehir'in yatırımcılar için büyük bir cazibe merkezi olduğunu söyleyen Kesikbaş, yatırımcıların kentin yaşanabilir olmasına, güvenliğine, beyaz yaka personelinin olmasına baktığını söyledi. Eskişehir'e gelen yatırımcıların geçici yatırımlar olmadığına dikkat çeken Kesikbaş, Alpu, Çifteler, Mahmudiye, Sivrihisar gibi ilçelerde de aslında yatırımcıların teşvik edilmesi gerektiğini söyledi. Kesikbaş, sanayilerin tek merkezde değil ilçelere de gerekli sosyal donatıların yapılarak yatırımcılar için daha da cazip hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ BİLİMDE
Eskişehir'e dördüncü üniversite kurma konusundaki fikirlerini açıklana Kesikbaş, 'Şuanda biz bu işin fizibilitesini yapıyoruz bu işi arkasında iki tane çok önemli bir kurum var, İhtisaslaşmaya özellikle şu mesleki eğitim merkezinin arkasına model fabrika ile birlikte bir sürekli eğitim merkezide kurmamız gerekiyor, sürekli eğitim merkezi şu sürekli kendinizi apreit edeceksiniz. Açık öğretim gibi değil bir sürekli apreit merkezi oluşturmanız gerekiyor temel bilimlerden sapmamanız gerekiyor, özel üniversiteyi kurtarmaz bakın Türkiye'nin geleceği bilimde, bilim üretmediğimiz sürece biz sadece teknolojiyi transfer ederiz. belki senede 500 tane mezun versin ama o çocuklar bilim adamı olarak yetişsin' dedi.

SİLİKON VADİSİ OLABİLİR
Eskişehir'e yapmak istediği birçok hayalinin olduğunu söyleyen Kesikbaş, 'Eskişehir'de bir yazılım üstü oluşturmamız gerekiyor. Benim en büyük hayalim. Şeker fabrikasının karşısı Eskişehir'de yazılım üstü yapılmalı. 300 dönümlük yemyeşillik alan Eskişehir'in silikon vadisi olabilir. 300 dönüm pırıl pırıl her tarafı orman yemyeşillik şeker fabrikasının karşısı' dedi. HM