Gündeme dair açıklamalarda bulunan Acabay, son günlerde aile sağlık merkezi ve hastanelerde yaşanan randevu problemiyle ilgili, 'Bu zor bir durum ancak hastanelere gidildiğinde mutlaka hastalara bakılıyor, bakılmadan dönülmüyor' dedi. ESKİ meclisinde gündeme gelen su zammıyla ilgili konuşan Acabay, 'Su zammı maalesef yüzde 40 zam düşünüyor belediye. Bu çok fahiş bir zam diye düşünüyoruz biz. Büyük Birlik Partisi olarak bu zammı hiçbir zaman onaylamıyoruz. Halkımızın içeceği suya yüzde 40 zam yapılamaz. Kaldı ki çeşmeden akan suyu içebilsek ona bile eyvallah diyeceğiz. Maalesef çeşmeden akan su içilmiyor. Dünya uzaya çıkmış taht kurmuş. Ama biz maalesef halen çeşmeden akan suyumuzu içemiyoruz' ifadelerini kullandı. Otopark ücretlerine gelen yüzde 22'lik zammı fazla bulan Acabay, 'En azından 2 saati 10 lira olsun' diye konuştu.

ÇİFTÇİYE NAKİT DESTEK VERİLMEMELİ!
Hayat pahalılığıyla ilgili soruları yanıtlayan Acabay, 'Eskişehir'de her yeri geziyorum. O kadar büyük ekilebilir alanımız var ki ama maalesef bunun yarısı boş. Çiftçimize nakit destek vermemeliyiz. Hayvanların yemini biz kendimiz temin etmeliyiz. Yem fabrikalarını çoğaltmalıyız. Biz tarım ve hayvancılık ülkesiyiz. Ama maalesef biz bunu kendi ellerimizle yok ediyoruz. Adam tarlasını icara veriyor ama devletten kirasını kendisi alıyor. Devletimiz çiftçimize nakit olarak vermemesi gerekiyor bu yardımları. Mazot olarak, gübre olarak, elektrik olarak destek versin. Biz üretim yaparak en iyi safhalara çıkabiliriz Türkiye olarak' ifadelerini kullandı.

4'ÜNCÜ ÜNİVERSİTEYE HAZIR DEĞİLİZ
Eskişehir'e yapılması planlanan 4'üncü üniversite hakkında konuşan Acabay, 'Bu çok güzel bir haber. Eskişehir için büyük bir adım. Lakin biz buna hazır değiliz. Eskişehir hala adı gibi eski kaldı. Eskişehir'e önem veren hiçbir yetkili yok şu anda maalesef. Öncelikle bizim yollarımız yapılmalı. Alpu Yolu, Seyitgazi Yolu ve Sarıcakaya yolu yapılması gerekir. Buraya bir üniversite daha yapıldığı zaman elbette bizim insanımız gezecek görecek. Önce ilçelerimizin yolları yapılmalı' dedi.