Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nde düzenlenen toplantıda Eskişehir Teknik Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Muammer Tün tarafından temsil edildi.

19- 21 EKİM'DE ESKİŞEHİR'DE
Toplantıda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, afete dirençli bir Türkiye için ülkemizin tüm birikim ve kapasitesini her fırsatta bir araya getirdiklerini belirterek, platformun önemine vurgu yaptı. Toplantının 27 üniversitenin afet yönetimi ve acil durumlarla ilgili bölümlerinden 34 bilim insanının katılımıyla gerçekleştirildiğini hatırlatan Soylu, her bir temsilcinin yaptığı değerlendirmelerin, etki odaklı stratejiler geliştirme, akademik platformun çıktı ve ilişkili eylemlerin planlanmasına imkan sağladığına vurgu yaptı. Bakan Soylu, Afet ve Dirençlilik Kongresi'nin 19-21 Ekim 2023 tarihlerinde Eskişehir'de düzenleneceğini belirtti.

ÇALIŞMA GRUBU OLUŞTURULMALI
ESTÜ adına toplantıya katılan Dr. Öğr. Üyesi Muammer Tün ise İçişleri Bakanlığı AFAD ve ESTÜ iş birliğiyle düzenlenecek olan Afet ve Dirençlilik Kongresi idRc2022 hakkında bilgilendirmede bulundu. Tün ayrıca ESTÜ'nün de paydaşı olduğu Eskişehir AFAD Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan AB projelerinin çıktıları hakkında detaylı bilgiler verdi. HM