Büyükşehir Belediye Meclis'inde 3 belediye başkanı bir protokol imzaladı. Protokole göre Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi ve Tepebaşı Belediyesi'nin iş birliğinde hazırlanacak.
Belediyeler ortak akıl oluşturularak, Eskişehir'in geleceğine yön verecek kentsel dönüşüm yol haritasını birlikte çizecek. Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin teknik kadroları çalışmayı birlikte yürütecek!
Protokol hiç kuşku yok ki son derece önemli!
Ancak burada daha önemli bir konu var!
Uzun bir süre Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 'aynı masada oturmuyordu'
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen 'düşman kardeşleri' bu protokolle aynı masaya oturttu. Dahası 'iş birliği' yapmalarını zorunlu kıldı!
Büyükerşen, 'Birbirinizi sevmiyorsunuz ama aynı masada oturup Eskişehir için birlikte çalışacaksınız, buna tahammül etmek zorundasınız' mesajını da vermiş oldu!
Seçim yaklaşıyor…
Genel seçimler öncesi belediyelerin birlikte çalışmaları CHP açısından önemli! Genel siyaset yereli etkilediği kadar, yerel de yapılanlar, yapılmayanlar, hatalar ve eksiklikler de genel seçimi etkiler!