ESGROUP Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Fetih Demirdaş ve grup yöneticileri ESGROUP Genel Koordinatörü Ali Baş, ES TV Genel Yayın Yönetmeni Şener Çetin, Anadolu Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Hilal Köver, Sonhaber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ayşegül Hümmet, Yenigün Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Seda Uçar Kale, ESGROUP Haber Koordinatörü Meltem Karakaş, Anadolu Gazetesi Yazarı Kerem Akyıl ve ES TV Kameramanı Mustafa Dizman, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan'ı makamında ziyaret etti.

DEMİRDAŞ'TAN İŞ BİRLİĞİ VURGUSU
Temmuz ayında Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı olarak göreve başlayan Ali Yeldan'a hayırlı olsun temennisinde bulunan Özgür Fetih Demirdaş, kurum olarak Eskişehir'in geleceği ve güvenliği için her zaman iş birliğine hazır olduklarını ifade etti.

SORUN VARSA ÇÖZÜM DE VARDIR
Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Ali Yeldan, basının kendileri için önemli olduğunu ve sorunların çözümü noktasında paydaşlarla iş birliği yapmaya hazır olduklarını belirtti. Yeldan, 'Yerelde sizin gibi şehre dair sorumluluk hisseden gazetecilerin varlığı çok kıymetli. Eskişehir her zaman pozitif algısı yapılan bir şehir. Amacımız olumsuzlukları yaymak değil. Biz sorunları kabul ederek yola çıkıyoruz. Sorun varsa çözüm de mutlaka var demektir' dedi.

ESKİŞEHİR'İN POTANSİYELİ VAR
Eskişehir'in potansiyeli olan bir şehir olduğuna dikkat çeken Yeldan, 'Eskişehir huzurlu ve güvenli bir şehir. Şehrin bu yanına sahip çıkacağız diğer şehirlere sahip çıktığımız gibi. Bu biraz da yereldeki iradeyle de ilgili. Bu bir mücadele. Biz bu huzurlu şehre sahip çıkmak için çalışacağız' diye konuştu.

ÇALIŞTAY İLK DEFA ESKİŞEHİR'DE YAPILACAK
Kadına yönelik şiddetin önüne geçmek adına yapılacak çalışmalara ağırlık vereceklerinin altını çizen Yeldan, bununla ilgili olarak da çalıştayın ilk defa Eskişehir'de yapılacağını söyledi. Yeni bir yapılandırmaya gittiklerini kaydeden Yeldan, 'Şiddetin önüne geçilmesi için bir farkındalık yaratılması gerekiyor. Bu sadece yargıyla değil toplumun tüm kesimleri ile olabilecek bir şey. Bizler vaka bazlı, mağdur bazlı çalışmayı önemsiyoruz. Israrlı takip, tehdit ilerleyen süreçte büyüyerek devam edebiliyor. Biz ilk kural ihlalinde en sert tepkiyi vereceğiz. Biz etkili koruma tedbirleriyle bu işi baştan önlemeyi düşünüyoruz. Ağustos ayında bu çalışmalara başladık. Şiddet döngüsünün durduğunu görüyoruz. Disiplin hapisleri etkili oldu. Şiddet uygulayanlar durmaya başladı. Bu bir süreç tabiki' ifadelerini kullandı.

ESKİŞEHİRSPOR HAK ETTİĞİ YERE GELMELİ
Eskişehirspor'u da yakından takip ettiğini söyleyen Yeldan, Eskişehirspor'un hak ettiği noktaya gelmesi gerektiğini de belirtti. HM