Gazeteciler ESGROUP Genel Koordinatörü Ali Baş ve Sonhaber Gazetesi Muhabiri Meltem Karakaş Kaya'nın sorularını yanıtlayan Süllü, 2022 Bütçe görüşmeleri, Cumhuriyet Halk Partisi'nin siyasete eşit temsiliyet kanun teklifinin detaylarını ve küresel iklim değişikliği meclis araştırma komisyonundaki son gelişmeleri değerlendirdi.

BAŞARILI POLİTİKA
Yerel yönetimlerin çok önemli olduğunu düşündüğünü söyleyen CHP'li Süllü şu ifadeleri kullandı: 'AKP yerel yönetimlerde aldı ve iktidara oradan yürüdüler. Biz de şimdi aynı yoldan yerel yönetimlere aldık. Tabii bunu yerel yönetimleri almamızda Eskişehir'in çok önemli bir rolü var yani Eskişehir'de Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen hocamın sergilediği başarılı belediyecilik politikası işte ilk başta yanımızda Bozüyük'e, Bilecik'e, İzmit'e oradan İstanbul'a bu tarafta Ankara'ya Bolu'ya sirayet etti ve gerçekten herkes aynı iyi hizmeti almak istediği için Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanlarımıza oy verdi. Bu dönem Eskişehir bir güneş gibi örnek model oldu. Tüm Türkiye'ye hatta dünyaya örnek oldu.'

ESNAF PERİŞAN HALDE
Saha çalışmalarında esnafla diyaloglarından bahseden CHP Milletvekili Jale Nur Süllü, 'Esnaf bence şu anda ekonomik olarak en ağır hisseden kesim, sadece Eskişehir'de değil. En son Erzincan'a gittim daha önce Rize'ye gitmiştik, Erzurum'da çalıştık, Çankırı'da çalıştık; biz her yere gidiyoruz ensaf perişan bir dokunuyoruz bin ah işitiyoruz. Ben bazen paylaşıyorum Rize'de gezerken biri bana sosyal medyadan mesaj atmış demiş ki 'Vekilim Eskişehir'deki esnaf bitti de Rize'de mi geziyorsun'. Hemen biz bulduk o esnafı gittik özellikle ziyaret ettik genç arkadaşımız bakın durumu nasıl güzel özetliyor KOSGEB'ten kredi almış bir makine almış; perişan halde kiramı ödeyemiyorum diyor. Delikanlı elektriği yazmaya geldiklerinde kepengi indirip içeri saklanıyorum dedi. Bu ne kadar acı bir şey. Bu şartlarda ben nasıl ayakta kalacağım diyor. Esnaf elektriğini açmadan oturuyor; soramıyorsun niye karanlık diye biliyorsun nedenini; elektrik faturaları' dedi.

FAYDASINI GÖRÜYORUM
Belediye başkan adaylığı hakkında konuşan CHP Milletvekili Jale Nur Süllü, '20 yıl yerel yönetimlerde olduğum için herkes beni yerel yönetimci olarak görüyor ama bende büyük bir birikim yarattı yerelin içinde çıkmış olmak. 1999'da beri Yılmaz Hocam gibi Ahmet Başkanım gibi yerel yöneticilerle çalışmanın verdiği bir avantajı asılda bugün ülke genelinde de yaşıyorum. Merkezi yönetimde olmasa da parlamentoda faydasını görüyorum yerelden gelmenin. Vatandaşlarla çok sıkı bir diyaloğum olduğu için belki öyle düşünüyor olabilirler. Ben şöyle değilim hani bir hedef koyup kendime ben şunu olacağım, bunu olacağım değil o günkü koşullar neyi gerektirirse ona göre mutlaka böyle bir görev verilirse tabii ki olabilir. Belediye başkanlarımız son derece başarılı görevlerini sürdürüyorlar tekrar aday olurlar mı onu bilemiyorum' diye konuştu.

İKTİDAR GETİRECEK
'Merkezde Cumhuriyet Halk Partili Belediyelerimiz var ama onu dışında da çok büyük sıkıntımız yok' diyen Süllü, 'Ama çok başarılı bulduğumuzu söyleyemeyeceğim belediyeciliklerini; kaynakları bir tercih meselesi hem yerel yönetimlerde hem de merkezi hükümette tamamen tercihler üzerine neyi tercih ettiğinize, hangi kesime hizmet edeceğinize, hangi kesime öncelik vereceğinize göre tercihlerinizi kullanıyorsunuz. Bizim Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin gerek yerel yönetimler gerek kırsalda; büyük illerdeki belediyelerimiz de halka hizmet etmek temel olan. Yoksa bugün Eskişehir'de bu bütçeyle kimse bu mucizeyi başaramazdı. Bence nasıl başarıldı; kaynaklar verimli kullanılarak 1 liralık şeyi 10 lira ödemeyerek başarıldı bu işler. Ben yerelden iktidara yürüyüşümüzü çok önemli bir başlangıcı olduğunu düşünüyorum yerel yönetim başarımızın. Bize iktidarı getirecek olan da bu yerel yönetimlerin başarılarıdır. Vatandaş kendisi de hizmet edeni çok iyi görüyor. Ben seçmenin sağduyusuna çok güvenmişimdir, seçmen ne zaman tokadı vuracağını ne zaman ödüllendireceğini çok iyi biliyor. Seçmen kendine hizmet edeni değerlendiriyor; AKP'de yanıldığını bu dönem çok güzel anladı' şeklinde konuştu.

VATANDAŞ SANDIK İSTİYOR
Eskişehirlilerin çok şanslı olduğunu söyleyen Süllü, 'Eskişehirliler şehrimiz ile gurur duyuyor, bu gün Türkiye'nin en güvenli şehri dünyadaki en 12 güvenli şehir ise bunu şehrin dinamiklerine, yerel yönetimlerine borçlu olduğumuzu özellikle söylemek istiyorum. Eskişehirlerin sağduyusuna her zaman güvendim yine güveniyorum. Eskişehirler kendine hizmet edeni çok iyi biliyor, değerlendiriyorlar ona göre seçimlerini yapıyorlar. Şimdi ben bu dönem AKP'nin belli algı politikalarıyla pompaladıkları hikayelere artık vatandaşın inanmadığını görüyorum. Dolayısıyla vatandaş da şöyle bir beklenti var; getirin kardeşim sandığı, yeter bu kadar çektiğim, ben oyumu ona göre kullanacağım, bana bunca çile çektiren paramı pul eden, ülkemi bu hale getiren kişilere gereken dersi sandıkta vereceğim diyerek sandığın önüne gelmesini istiyor. Nitekim biz de Cumhuriyet Halk Partisi olarak artık erken seçim çağrılarında, mitinglerine başladık. Çünkü ülkeyi nereden geri döndürebilirsek ne kadar o hasarı bir an evvel gidermeye yönelik çalışmalara başlarsak o kadar faydalı olacağına inanıyoruz' ifadelerini kullandı.