5 AYLIK İCRAAT
Eskişehirspor Kulübünde bayrağı devraldıktan sonra, 5 ay içinde önemli çalışmalar yapan fakat buna rağmen şehirden beklenilen desteği göremeyen Eskişehirspor yönetimi, umudunu yitirmeden özveriyle çalışmaya devam ediyor.

ESKİŞEHİR HALKININ
Bugüne kadar yaptıkları çalışmaları kısa başlıklar halinde sosyal medya hesabından paylaşan ve destek çağrısında bulunan Başkan Mehmet Şimşek, 'Yardım edin, sahip çıkın takıma. Eskişehirspor Eskişehir halkınındır' dedi.

TAKIMIN SAHAYA ÇIKMASI
Başkan Şimşek'in 8 ara başlıkla sıraladığı çalışmaların ilkinde, göreve geldikleri zaman transfer yasağı ve takımdan ayrılan eski oyuncular yüzünden ortada bir takım olmadığını, alt yapıdan çıkartılan genç oyuncularla birlikte 40 kişilik yeni bir kadro kurarak, 2021-2022 sezonuna başladıklarını hatırlattı.

SEZON ÖNCESİ KAMP
Ortada bir futbol takımı yokken, imkansızlıklar içinde oluşturulan kadronun, lige en iyi şekilde hazırlandığını ve sezon öncesi kampa giderek iki sezondur top oynamayan alt yapı oyuncuları ile, elde kalan kadronun uyum sürecini yakalamak için çalışma fırsatı bulduğunu aktaran Şimşek, sosyal medyadan verdiği bu mesajda, camianın umudunun olmadığı bir dönemde, takım kurulduğunu ve kampa gönderildiğini hatırlattı.

ALT YAPI TRANSFER YASAĞI
Şimşek, yaptığı paylaşımın üçüncü başlığında ise, alt yapının transfer yasağının kaldırmayı başardıklarını dile getirdi.
Kristian Tanase dosyası yüzünden, alt yapıda bulunan transfer yasağı nedeniyle, son yıllarda alt yapıya yeni transfer yapılmadığını, çocuklara lisans çıkartılamadığını belirten Şimşek, Tanase dosyasının yapılandırılarak alt yapı transferinin açıldığını ve Siyah kırmızılı takımın geleceği adına birçok oyuncunun alt yapıya ve yarışmacı takımlara transfer edildiğini söyledi.

KAPATILAN DOSYALAR
Kısa başlıklar halinde gündeme getirilen çalışmaların dördüncü bölümünde ise kapatılan yerli ve yabancı dosyaları gündeme getiren Başkan Şimşek, görev süreleri içinde buldukları her kuruş parayla birçok önemli dosyayı kapattı.
Eskişehirspor yönetiminin bugüne kadar kapattığı dosyalar ise şöyle; Funes Mori, Henri Bienvenu, İbrahim Sissoko, Nzuzi Toko, Ruud Boffin, Murat İsmet Erdeğer, Mirkan Aydın, Özgür Çek ve Batuhanr Karadeniz. Kapatılan bu dosyaların yanı sıra Tanase dosyası ise taksite bağlandı.

SEZON İÇİ PRİMLER
Eskişehirspor kulübünde geçmiş yıllarda ödenmeyen maaş ve primler ise, bu sezon aksatılmadan ödendi. Eskişehirspor yönetimi, galibiyetler için önce 100 bin, daha sonra 150 bin TL'ye çıkardığı primleri, alınan her galibiyet sonrası, futbolcuların ve teknik kadronun teri soğumadan dağıttı.

MAAŞLAR
Başkan Şimşek, görev süreleri içinde primlerin yanı sıra futbolcu, teknik adam ve personel maaşlarının ise aksatılmadan zamanında ödendiğini, kendi dönemlerinde kimsenin maaş alacağının olmadığını dile getirdi.

SEZON ORTASI KAMP
Göreve geldikleri zaman kendilerine 2-3 hafta ömür biçenlerin aksine, bayrağı yere düşürmeden bugüne kadar geldiklerini de dile getiren Başkan Şimşek, buldukları her kuruşla borç kapattıklarını, şuanda ellerinde para olmamasına rağmen Siyah kırmızılı takımı, 10 günlüğüne devre arası kampa göndererek, ligin ikinci yarasına en iyi şekilde hazırlanmalarını sağladıklarını belirtti.

YAKINDA ALT YAPI BİNASI
Şimşek, paylaşımının son bölümünde ise, eski yönetim tarafından yıkılan alt yapı tesislerinin yerine yeni bir tesis yapılması için çalışmalara başladıklarını, yakında alt yapı binasıyla ilgili yapılacak çalışmaların kamuoyu ile paylaşılacağı mesajını verdi.

YARDIM EDİN, SAHİP ÇIKIN TAKIMA
Eskişehirspor yönetimi olarak, bugüne kadar birçok başarılı çalışmaya imza attıklarını, imkansızlıklar içinde birçok dosya kapatmalarına rağmen, şehirden beklenilen desteği göremediklerini dile getirerek sitimde bulunan Şimşek, FİFA ve yerli birçok futbolcu ve teknik adam dosyasının, alacaklarının çok altında rakamlara kapatılma imkanı olmasına rağmen, destek bulamadıklarını belirterek, paylaşımının sonunda, 'Yardım edin, sahip çıkın takıma. Eskişehirspor Eskişehir halkınındır' mesajını verdi.