UNUTULMAYACAK KARŞILAMA
TFF 2. Lig'in 33. haftasında, lig lideri Pendikspor ile deplasmanda karşılaşan Eskişehirspor'un, maç öncesi küme düşen takım değil de adeta şampiyon olan bir takım edası ile karşılanması haftaya damga vurdu.
İstanbul - Kartal'da faaliyet gösteren Eskişehirliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği (ESKÜYAD), Pazar günü deplasmanda oynanan Pendikspor karşılaması için İstanbul'a gelen Eskişehirspor kafilesine, unutulamayacak bir karşılama töreni yaptı. Eskişehirspor yönetimi, futbolcular ve teknik kadroyu davul zurna ve havai fişekler eşliğinde karşılayan yüzlerce Eskişehirli, iftar yemeğinde bir araya geldi.

ESKİŞEHİRSPOR AŞKTIR!
İstanbul Kartal'da yaşayan Eskişehirlilerin arma ve renklere olan sevdasına gösterdiği büyük buluşmayla ilgili, duygularını dile getiren Boğazın Kırmızı Şimşekleri Derneği Başkanı Selahattin Erdoğan, 'Eskişehirspor aşktır!' başlığı ile kaleme aldığı yazısında şunları söyledi;

İSTANBUL'DAN ESKİŞEHİR'E BİR SEVDA MASALI
'Türkiye'de bir takım tutulur, bir de Eskişehirspor'a aşık olunur!''
Bazen kendimize bile anlatmakta zorluk çektiğimiz Eskişehirspor aşkının en güzel tanımlaması da bu cümle gibi geliyor bana.
İnsan bir futbol takımına aşık olur mu?
Evet olur!
1965 yılında kurulan Eskişehirspor, ortaya koyduğu mücadele ile insanları kendine aşık etmeyi becerebilen tek takımdır belki.'

SEVMEK DEĞİL AŞK!
'Bir takımın milyonlarca seveni olabilir ama Eskişehirspor kadar aşığı olamaz.
Bunun örneklerini yıllarca hep yaşadık, gördük gösterdik.
2 Nisan 2022 tarihinde ''Eskişehirspor aşktır'' sözümüz bir kere daha tecelli etti.
İstanbul - Kartal'da faaliyet gösteren Eskişehirliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği (ESKÜYAD), 1965'ten bu yana yazılan bir aşk masalının son paragrafını da tarihin altın sayfaları arasına yazdırdı.
3 Nisan 2022 Pazar günü deplasmanda oynanan Pendikspor karşılaması için İstanbul'a gelen Eskişehirspor kafilesine öyle bir karşılama yaptı ki, adeta Şampiyonlar Ligi şampiyonunu karşılar gibiydi.
Orhan Aktepe başkanlığındaki ESKÜYAD, Eskişehirspor sevdasının sonsuza kadar şampiyonlar liginde olacağını bir kez daha dost düşman herkese gösterdiler.'





İŞTE TARAFTAR
'Matematiksel olarak kesinleşmese bile son profesyonel lig olan 3. Lig'e düşmesine kesin gözüyle bakılan Eskişehirspor coşkulu bir taraftar topluluğu tarafından karşılandı. Marşlarla, tezahüratlarla ''İşte taraftar, işte şampiyon!'' haykırışlarıyla karşılanan Eskişehirsporlu teknik heyet ve futbolcu kardeşlerimiz de futbolda aşkın ne olduğunu anlamış oldular.
Yıllardır İstanbul - Kartal'da Eskişehirli hemşerilerimize hizmet eden ve Orhan Aktepe başkanımızın göreve gelmesiyle birlikte Eskişehirspor'a hizmetleri de zirveye çıkan Eskişehirliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin düzenlediği iftar ve karşılama töreni hem Türk futbolunu yönetenlere, hem ülkemizdeki tüm futbolseverlere hem de Eskişehir'deki ''Eskişehirspor'u yok sayan'' zümreye çok anlamlı bir mesaj olmuştur.
3 takımın hüküm sürdüğü İstanbul gibi bir gurbet kentinde Eskişehir ve Eskişehirspor hasreti ile yaşayan hemşerilerimiz Eskişehir'de yaşayan, Eskişehir'de doyan, Eskişehir'de kazanan buna rağmen Eskişehirspor'u yok sayan, yok olması için elinden geleni yapan, görmezden gelen, sahipsiz bırakan herkese ESKÜYAD, tüm Es Es sevdalılarının haykırışını dile getirdi; Eskişehirspor davası ölmez!
Eskişehirspor aşkı asla küme düşmez!
Eskişehirspor asla yok edilemez!
Eskişehirspor asla sahipsiz kalmaz!
Eskişehirsporsuz bir Eskişehir hayalinizi kabusa çevireceğiz!
Bizler nefes aldığımız sürece Yeniden Büyük Eskişehirspor ülkümüz için mücadeleyi asla bırakmayacağız...Yaşasın Eskişehirspor...'