Europen 09 2022 Desktop

ESNAF SARAYI’NDA EKMEK KAVGASI

Gündem 3 Şubat 2023 15:20
Videoyu Aç ESNAF SARAYI’NDA EKMEK KAVGASI
A
a

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, İl Başkanı Recep Taşel ile şehrin ilk alışveriş merkezi, Esnaf Sarayı’nı ziyaret etti.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
Eskişehir’in kent belleğinde önemli bir yere sahip olan, ürün çeşitliliği ile her yaştan her bütçeye uygun Esnaf Sarayı’nda Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Uğur ve yöneticilerle bir araya gelen CHP heyeti, esnafın nabzını tuttu. 

7 KİŞİ ÇALIŞTIRIRDIK; ARTIK, 2 KİŞİYİZ
Süllü ve Taşel’e vatandaşın alım gücünün düştüğünden dert yanan esnaf, “İşler durgun, gün boyu televizyon izliyoruz” sözleriyle durumu özetlerken, eskiden dükkânda taleplere yetişemediklerini, şimdi ise müşteri bekleyerek gün geçirdiklerini aktardı. CHP Milletvekili Süllü’ye gelinen noktayı anlatan esnaf, “Eskiden bu küçük mağazada, 7 kişi çalışıyorduk: 5 personel, eşim ve ben. Müşterilere raflardan ürün yetiştiremezken sadece eşim ve ben kaldık. Ülkenin durumu ortada, artık kurtarın bizi” sözleriyle yaşadıklarını özetledi.

SEÇİM TÜRKİYE’NİN DÜĞÜNÜ
Kira ile fatura giderlerinden ve aldıkları mallara sürekli gelen zamlardan nefes alamadıklarını belirten esnaf, küçücük bir dükkâna geçen yıl aynı ay 89 TL gelen elektrik faturasının bu yıl 300 TL olduğunu, kiralara en az 2 Bin TL zam geldiğini, Eskişehir Milletvekili Süllü’ye anlatarak hayatta kalma mücadelesi verdiklerini söyledi. Jale Nur Süllü ise genç esnaflar ile çalışanların umutsuzluğunun ve gelecek kaygılarının daha da endişe verici olduğunu vurgulayarak vatandaşların tek umutlarının, iktidar değişimi olduğunu kendisine aktardıklarını söyledi. HM




 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

alinti yazarlar ALINTI YAZARLAR
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

e-gazete E-GAZETE
sayfalar SAYFALAR
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat