TÖRENE BAŞKAN ERBAŞ KATILDI
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Eskişehir Teknik Üniversitesi İki Eylül Kampüsü Cami İnşaatı temel atma töreni için Eskişehir'e geldi. Temel atma törenine Eskişehir Valisi Vali Erol Ayyıldız, MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, İl Müftüsü Bekir Gerek ve diğer davetliler katıldı. Tören ilk olarak Kur'an-ı Kerim Tilaveti okunmasıyla başladı. Ardından açılış konuşmasını İl Müftüsü Bekir Gerek yaptı.

GENÇLERE GÜVENİYORUZ
Eskişehir İl Müftüsü Bekir Gerek, gençlere değer verdiklerini ve üniversite içerisinde yapılacak olan caminin büyük katkı sağlayacağını belirterek, 'Amacımız gençlerimizin aklını ilim, hikmet ve bilimle doldururken, gönlü Allah, peygamber, vatan, millet, insan, bayrak sevgisi ile beslenmesi, ezanın huzurunda caminin gölgesinde milli ve manevi değerlerine bağlı vatanperver birer insan olarak yetişmesine yardımcı olmaktadır. Biz gençlerimize güveniyoruz' dedi.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'a teşekkür eden İl Müftüsü Gerek şunları söyledi: 'Bu duygularla hizmetlerimize vermiş olduğu her türlü maddi ve manevi desteklerden dolayı muhterem Diyanet İşleri Başkanımıza ve sayın valimize, cami arsasını tahsiste vermiş olduğu destekten dolayı sayın rektörümüze, yapımına maddi ve manevi destek veren ve verecek olan cami cemaatimize ve hayır sahiplerine, kurumlarımıza, müftü yardımcılarımıza, ilçe müftülerimize, maddi ve manevi destek veren herkese, müteahhit ve taşeron firmalarımızın çalışanlarına, mimar ve mühendislerine teşekkür ediyorum. Allah hayırlarımızı ve hizmetlerimizi kabul etsin.'

MANEVİ HEYECAN

Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız da camilerin ibadethane olmasının yanında ilim yuvası olduğunu söyleyerek, 'Camilerimizin ibadet yeri olmasının yanı sıra ilim irfan ve eğitim müessesi olarak ayakta durması demek; değerlerimiz ve tüm mukaddesatımızla milli manevi heyecanımızın her dem yeniden tazelenmesi demektir. Nitekim insan değerleriyle insan hayat değerleriyle hayattır' dedi.

GÜZELLİKLERE KAPI AÇACAK
'Yunus misali iyiliklere, güzelliklere kapı açmak ümidiyle Eskişehir Teknik Üniversitesi Cami'nin hayırlara vesile olmasını dilerim' diyen Vali Ayyıldız, 'Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Sayın Ali Erbaş beyefendiye ve İl Müftülüğümüze, ilçe müftülüğümüze, dernek ve hayır sahiplerine şükranlarımı sunarım. Peygamber efendimize salavat aline, ashabına ve onun tertemiz yolundan gidenlere gönüller dolusu selam olsun' ifadelerini kullandı.

EKSİKLİĞİNİ HİSSEDİYORDUK
Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu eksikliğini hissettikleri caminin kampüse kazandırılmasından dolayı memnuniyet duyduğunu ifade etti. Döğeroğlu, 'Diyanet İşleri Başkanımızın temel atma törenimize teşrif etmeleri bizleri ziyadesiyle memnun etti. Camimizin konumu hem akademik idari personelimize hem öğrencilerimize hizmet etmenin ötesinde havaalanımıza da son derece yakın bir konumda yürüme mesafesinde yer alıyor. Bu yüzden epeyce geniş bir cemaate hizmet etmesini ümit ediyoruz. Havaalanımızın yıllık yolcu kapasitesi 100 binin üzerinde. Havaalanında hem hac hem umre seferleri de gerçekleşiyor. Bu yüzden inşallah hayırlara vesile olacak. Çok fazla cemaat olacak diye ümit ediyoruz. Kampüsümüze bu camiinin kazandırılmasında destek veren başta Diyanet İşleri Başkanımıza ve çok değerli ekibine, Sayın Valimize ve kıymetli Müftümüze ve hayırseverlerimize ve bundan sonra katkı sunacak tüm hayırseverlerimize de şimdiden şükranlarımı sunuyorum. Gerçekten eksikliğini hissettiğimiz bir yapıyı kampüsümüzü kazandırmış olmak bizleri çok memnun etti' ifadelerini kullandı

İLİM VE İRFAN YUVASI

'Kalemle yazmayı öğretendir ve insana bilmediğini öğretendir. Üniversitedeyiz, ilmin irfanın merkezindeyiz' diyen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, islamın ilimle iç içe olduğunu belirterek, 'Dolayısıyla islamın ilimle ne kadar iç içe olduğunu ve ilimle başladığını ifade etmek için bunları söylüyorum. İlk inen sure Alak suresi ve ilk inen ayetleri okumaktan öğrenmekten, yazmaktan bahsediyor. Peki nüzul sırasına göre ikinci inen sure hangisi, kalem suresi, hikmete bakar mısınız, surenin sadece içindekiler değil aynı zamanda ismi de mesaj dolu' dedi.

DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKAN GENÇLER
İnançlı, imanlı, bilen bireylerin toplum için büyük önem taşıdığını belirten Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, 'İlim nerde olursa olsun mutlaka birbirinden insanların dünyanın neresinde yaşıyor olursa olsun istifa etmesi lazım. İnşallah biz gençlerimizi hem maddi konularda, maddi ve manevi diyoruz ya hem de manevi konularda çok iyi noktalara getirmek için büyük bir gayretin içerisindeyiz. İşte Eskişehir Teknik Üniversitesi iyi ki kurulmuş. İçinde hocalarımız çok iyi bilim adamları yetiştirecek. Buna inanıyoruz. İnançlı, imanlı, değerlerini bilen, milli ve manevi değerlerine bağlı, bu caminin burada olması başlı başına bir mesaj zaten. Minaresiyle bir mesaj, mimarisiyle bir mesaj, Selçuklu mimarisi, muhteşem. Bu tarzı bende çok seviyorum. İnşallah üniversitelerimizde başka yerlerde de bu tarzın da yapılması için çaba gösterilir.' ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr Ali Erbaş'ın dua etmesinin ardından kurban kesilerek, Camii İnşaatının temeli atıldı.