Artan maliyet fiyatlarının şu an için ev fiyatlarına yansımadığını belirten Çelik, ev almayı düşünen vatandaşları da uyardı. Maliyetlerin tüketiciye yansıyacağına dikkat çeken Çelik, 'Eskişehir'deki ev fiyatları ile ilgili vatandaşlarımız bizleri de arayarak şikayetlerini dile getiriyorlar. Bunların tabi çok çeşitli nedenleri var. Biliyorsunuz Eskişehir'de arsa üretiminin olmaması başlıca sebeplerden bir tanesi. Demir 5 bin liradan 9 bin liraya çıktı. İnşaat maliyetleri her geçen gün yüzde 30, yüzde 35 civarında artıyor. Göreceksiniz önümüdeki birkaç ay sonra yeni yapılan evlerde fiyatlar daha da yüksek olacak. Bunun da sebebi bu saydığım nedenlerden ötürü. Yaptığımız hesaplar fiyatların artacağını gösteriyor. Dolar iki, üç ay düşük seyretti ve fiyatların geri gelmediğini aksine daha da fiyatların yükseldiğini görüyoruz. Bunun denetimi olmalı. Dolar düşse bile fiyatlar neden artıyor? Son günlerde dolar yine yükseldi. Bu da maliyetlerin otomatik olarak tüketiciye yansıyacağını gösteriyor' diye konuştu.

HENÜZ TÜKETİCİYE YANSIMADI
'Ev almayı düşünen vatandaşlar şu an için yatırımlarını yapabilirler' diyen Çelik, 'Çünkü saydığımız inşaat maliyetlerindeki artış henüz tüketiciye yansımadı. Şu anda ellerindeki birikimlere göre kendi şartlarına uygun bir şekilde alabilirler. Banka faiz oranları yazın 0.64'tü. Şimdi 1.35'ten aşağı faiz oranı yok. Tabi insanlar faiz oranlarının da düşmesini bekliyor. Tekrar devletimizin konut faiz oranlarını düşürmesini bekliyoruz. Bu da sektörde bir hareketliliğe neden olur' şeklinde konuştu.

ESKİŞEHİR HALKI ZOR GEÇİRDİ
Öğrencilerin gelmemesinden ötürü kiralık ev sayısının çok olduğunu da söyleyen Çelik, 'Anadolu Üniversitesi ya da Osmangazi Üniversitesi'nin bulunduğu yerlerde ara sokaklara gidin evler hep kiralık. Vatandaşlarımız kışı zor geçirdiler. Bu sene Eskişehir halkı çok olumsuz bir yıl geçirdi. Kiralık eve yatırım yapan vatandaşlarımız da bu seneyi kar yapmadan, para kazanmadan geçirdi. Üniversiteler açılınca Eskişehir halkının aşırı bir zam yapacağını düşünmüyorum' ifadelerini kullandı. HM