Ziyaret hakkında açıklama yapan Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli 'Fas, Akdeniz'in batısında Afrika kıtasının batı ülkeleriyle ilk temas noktası olarak çok büyük fırsatlar sunan, kardeş bir ülke. Temas ve incelemelerimiz sonucu gördük ki, Fas pazarı Eskişehir sanayisi açısından çok cazip ve önemli yatırım imkanlarına sahip bir ülke' dedi.

FAS, FIRSATLAR ÜLKESİ
Ziyaret kapsamında Eskişehir OSB heyeti ilk olarak Fas'ın başkenti Rabat'ta bulunan Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğinde, Büyükelçi Ömer Faruk Doğan'ı ziyaret etti. Büyükelçi Doğan heyeti kabulünde, 'Eskişehir, Türkiye'nin önemli sanayi merkezlerinden biri ve sizlerin burada yapacağınız çok işler var. Gerek ürettiğiniz ürünlerinizin ihracatı gerekse de yeni yatırımlar ve yeni pazarlara ulaşmak bakımından Fas çok cazip bir ülke. Ben sizlerin bu fırsatları en iyi şekilde değerlendireceğinizi ümit ediyorum' dedi.

YENİ İŞ BİRLİKLERİ
Büyükelçilik ziyaretinde Fas hakkında görüşlerini dile getiren Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli ise, 'Sayın Büyükelçimize öncelikle bizleri heyet olarak kabul ettiği için çok teşekkür ediyorum. Fas ziyaretimiz bizim açımızdan gerçekten çok verimli ve yararlı oldu. Ticaret Müşavirlerimiz bizi Fas pazarı konusunda çok iyi ve ayrıntılı bir şekilde bilgilendirdiler. Büyükelçiliğimiz ile Rabat ve Kazablanka Ticaret Müşavirlerimizin mükemmel çalışmaları ve bize yaptıkları detaylı sunumlar, bizleri gururlandırdı ve çok mutlu etti. Devletimizin sizin nezdinizde gücü ve kudretini buralarda bir kez daha görme imkanı bulduk. İyi ki buraya gelmişiz ve detaylı bir ziyaret yapmışız. Eskişehir sanayisi ve iş dünyası açısından Fas çok önemli fırsatlar içeriyor. Fas hem ihracat yapacağımız zaman içinde hem de önemli yatırımlara imza atabileceğimiz çok kilit öneme sahip bir ülke. Bunu buraya gelince yakinen görüyorsunuz. Fas'ın neden Ticaret Bakanlığımız tarafından hedef ülke olarak seçildiğini buraya gelince daha iyi görmüş olduk. Burada iş yapan Türk iş insanlarıyla da bir araya geldik ve onların deneyim ve tecrübelerinden yararlanma imkanı bulduk. İnşallah bu ziyaretimiz ilerleyen dönemde yeni iş birliklerinin doğmasına vesile olacaktır' şeklinde konuştu.

BÖLGE ODASINI ZİYARET ETTİ
Fas ile Türkiye arasındaki ticaretin güçlenmesi kapsamında, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri gezi kapsamında Rabat-Salé-Kénitra Bölgesi Ticaret, Sanayi ve Hizmetler Odasını da (CCIS-RSK) ziyaret ettiler. CCIS-RSK Odası Başkanı Hassan SAKHI ile Oda yönetimi ve iş adamları tarafından karşılanan Eskişehir OSB heyetine Rabat-Salé-Kénitra Bölgesinin ticaret ve sanayi alt yapısı hakkında detaylı bilgiler verildi. HM