SES üyeleri koronavirüsten dolayı hayatını kaybeden meslektaşları için dün Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bahçesine 2 ladin çam ve 1 çınar ağacı dikti. Ağaç dikiminden sonra açıklamalarda bulunan SES Şube Başkanı Birtürk Özkavak, 'Sosyal hizmet emekçileri aralıksız ve yatılı ve gündüzlü kuruluşlarda esnek olamayan şekilde tam kapasiteli kuruluşlarda 14 gün, 10 gün, 7 gün ve 3 gün süren vardiyalarla pandemi sürecinde çalışmaya devam etmiştir' dedi.

HATIRALARINI YAŞATMAK İSTEDİK
Pandemi sürecinde sosyal hizmet çalışanı emekçilerinin hastalandığına dikkat çeken Özkavak, 'Ailesinden uzakta kalmış, ağır iş koşulları nedeniyle zor günler geçirmiş, vefat etmiştir. Görevi başında hastalanarak vefat eden sosyal hizmet emekçisi Memur, mesai arkadaşımız Sadık Kaya da Eskişehir'de vefat etmiştir. Burada pandemi sürecinde hayatını kaybeden sosyal hizmet emekçilerinin aziz hatırasını yaşatmak, sosyal hizmet emekçilerinin sorunlarına dikkat çekmek için fidan diktik' dedi.
Özkavak, etkinlikte kendilerine destek veren üyelerine, Eskişehir Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne, Odunpazarı Belediyesine, teşekkür etti. Bugün ise ESOGÜ Tıp Fakültesine ve Yunus Emre Devlet Hastanesine fidan dikileceği belirtildi.