PARA ÖDENDİ
ETB'nin düzenlediği iftar yemeğinde ES TV'ye konuşan Başkan Şimşek, 'FIFA'dan önemli bir iş başardık. FIFA bize dedi ki; '-3 ve -6 puan ve küme düşürme cezanız var. Sizi şikayet edenlerin mahkeme masraflarını ödeyeceksiniz. Toplam 12 futbolcunun 157 bin İsviçre frangını ödeyeceksiniz' dedi. Biz bunu para vermeden çözdük. Kimseye duyurmadan hallettik. Akşam saat 5'te bu işi başardık. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından gerekli ödeme yapıldı. Yarın bu konuyla ilgili ayrıntılı bilgi vereceğiz' dedi.

LİSTEYİ PAYLAŞTI
Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 'FIFA'dan Eskişehirspor'umuza gelen yazıda eski futbolcuların yargılama ve mahkeme ücretlerinin ödenmediği takdirde önce -3, -6 ve son olarak küme düşme cezası verileceği yazısı gelmiştir' diyerek dosyada yer alan isimlerin bulunduğu listeyi ve FIFA yazısını paylaştı.

KİMLER VAR?
Şimşek'in paylaşımına göre daha önce Eskişehirspor'da forma giymiş ve görev yapmış, Deniz Topçu'nun 3 dosyası, Kulach, Alpalslan Öztürk, Toko, Ben Khalifa, Felix, Sissoko'nun eski kulübü, Pinto, Funes Mori'nin 1 dosyası, Bokila'nın 2 ve antrenör Odonkor'un da dosyası bulunuyor.