Söğüt'te yaşayan Orhan Kocaoğlu yurt içi ve yurt dışındaki birçok dizi ve film sektörüne kostüm ve aksesuar üretimi yapıyor. Tarihi dizilerle birlikte dönemi yansıtan kostümler ise büyük ilgi çekiyor. Son dönemlerde özellikle Osmanlı dönemini konu alan dizilerin çoğalmasıyla birlikte kostüm ve aksesuar talebi de arttı. Dizilerde başkarakterlerin kullandığı kostümler, alp kıyafetleri ve aksesuarların büyük bölümü Söğüt'te yaşayan ve kostüm üreticisi Orhan Kocaoğlu tarafından üretiliyor. Game Of Thrones, Vikingler, Alparslan, Kuruluş Osman gibi birçok dizi ve film sektörüne kostüm üreten Orhan Kocaoğlu, fotoğrafçılık yaparken kendisini bir anda kostüm tasarımının içinde bulduğunu ifade etti.

ZORUNLULUK HİSSETTİM
Kocaoğlu, 'İstanbul'da uzun yıllar özel sektörde yöneticilik yaptım. Fakat kendi kültürümüzle ilgili bir şeyler yapmanın zorunluluğunu hissettim. Ben kendim Söğütlüyüm. Buraya gelerek bu işlere ufaktan girizgah yaptım. İlk olarak fotoğrafçılıkla başladım. Malumunuz dizilerin çoğalmasıyla beraber Söğüt'e turizm anlamında ciddi bir potansiyel artış oldu. Bununla birlikte insanların talepleri de olmaya başladı. Fakat bu talepleri karşılamak anlamında pek bir şey yoktu. Biz de bu anlamda kostümlerle ilgili çalışmalar yapmaya başladık' dedi.

KOSTÜM TASARIMCISI OLDUK
Birçok dizi ve film sektörüne kostüm tasarladıklarını dile getiren Orhan Kocaoğlu, 'Daha önce kostüm tasarımını yapan yerlere diktiriyorduk bunları fakat bunlar daha çok üçüncü sınıf işlerdi. Bunu daha iyi nasıl yaparız üzerine kafamızı yorduk ve kendi atölyemizi kurduk. Teknik destek de aldığımız yerlerde cemiyetin içine girmiş olduk. Ve dizilerden bir daha kostüm tasarım işlerini almaya başladık. Birçok projenin çerisinde yer aldık. Viking, Game Of Thrones, Uyanış, Alparslan, Kuruluş Osman gibi dizilere kostüm ve aksesuar üretmeye başladık. Film ve dizi sektöründe özellikle deri tasarımı anlamında Türkiye'nin önde gelen tasarımcılarından biri olduk. Bir sanat markası yarattık' ifadelerini kullandı.

ATÖLYE KURACAĞIZ
Söğüt'te yerel yöneticilerin girişimleri ile BEBKA'nın da desteğiyle büyük bir kostüm atölyesinin kurulması için çalışma başlatıldığına dikkat çeken Kocoğlu, 'İşi kaliteli ve iyi yapınca siz nerede olursanız olun ulaşıyorlar. Biz bunu başardık. İstanbul'da başlamıştık fakat Devlet büyüklerimizin desteğiyle Söğüt'te atölyemizi kurmuş olduk. Güzel bir akışımız var. Allah nasip ederse Türkiye'nin en büyük kostüm atölyesi için çalışmalar devam ediyor. Valiliğimiz, Söğüt Belediye Başkanımız İsmet Sever, yere yöneticilerimizin desteğiyle inşallah bu atölyeyi hayata geçireceğiz. Aynı zamanda ciddi bir istihdam ortamı da yar atılmış olacak' şeklinde konuştu.