Ülkemizin geçtiğimiz ay yaşadığı deprem sebebi ile depremzedeler kendi illerini terk ederek başka şehirlerde yeni bir hayat kurmaya başladı. Yeni taşınılan illerde ise kira fiyatlarında artış olduğu gözlendi, kötü niyetli mal sahipleri ile ilgili hukuki yönden çalışmalara başlandı.

Eskişehir Yenigün Gazetesi Köşe Yazarı ve aynı zamanda Avukat Aslıcan Özgür İleli konuya açıklık getirdi. 'Bu konu ile ilgili Mali şube inceleme başlatırken soruşturma dosyaları şüpheliler hakkında açılmaya başlandı.' diyen Özgür İleli şu ifadeleri kullandı: 'Soruşturma dosyaları savcılık tarafından resen yürütülmekle birlikte, vatandaşlar kendileri de şikayet hakkını kullanabilir. Fiyat artışına sebep olanlara ilişkin TCK'nın 237. Maddesinde belirtilen fiyatları etkileme suçundan ceza verilmeye başlandı. Sadece gayrimenkul sahipleri, emlakçılar değil stokçulara da bu cezalar kesilmeye başlandı.'

Avukat Aslıcan Özgür İleli, 'Maalesef ki daha önceden de yaşanan hukuki mağduriyetler gereği bu maddelerin yaptırımının caydırıcı olmadığını vurgulamıştım.Bu maddelerde düzenleme yapılmaz ise telafisi güç hukuka ve yasaya aykırı mağduriyetler yaşanacaktır. Adalet Bakanlığının 237 ve 240. Maddelerdeki cezalar ve yaptırımlara ilişkin düzenleme çalışması yapması da bekleniyor.' ifadelerini kullandı.