Odunpazarı Belediyesi tarafından 2016 yılında hayata geçirilen Tayfun Talipoğlu Daktilo Müzesinde Gazeteci Yazar Tayfun Talipoğlu vefatının 6. Yılında anıldı. Anma törenine Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tayfun Talipoğlu'nun ailesi, CHP Milletvekili Aday Adayı Nihat Çuhadar, Eskişehirspor eski Başkanı Mesut Hoşçan ve çok sayıda davetli katıldı. Anma töreninde ilk konuşmayı Tayfun Talipoğlu'nun oğlu Candaş Talipoğlu yaptı.

KAZIM KURT'A TEŞEKKÜR
Candaş Talipoğlu Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'a teşekkür ederek, Zaten hayatının sonuna kadar Başkanım bizim için çok emek verdi. Bizim için bu müze çok kıymetli. Tekrar başkanıma bize bu şansı sunduğu için çok teşekkür ediyorum. Bu müzeyi yaşatmamız için bize destek sunduğu için siz değerli sevenlerine buraya geldiğiniz için ve bütün Türkiye'den bu müzeyi ziyaret eden herkese çok teşekkür etmek istiyorum' dedi.

ÇOK ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca ise Tayfun Talioğlu'nun yaşatılması için yapılan müze için teşekkürlerini iletti. Karaca, 'Öncelikle Odunpazarı Belediye Başkanına çok teşekkür ediyorum. Değerli bir meslektaşlarımızın yaşatılması yönünden yapmış olduğu çalışmadan dolayı çok önemli bir çalışma olduğunun altını çizmek istiyorum. Tayfun Talipoğlu'na bir kez daha Alla'tan rahmet diliyorum' ifadelerini kullandı.

MÜZE HER YIL 100 BİN KİŞİYİ AĞIRLIYOR
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise Tayfun Talipoğlu'nu rahmetle anarken, müzeye her yıl 100 bini aşkın ziyaretçi geldiğini aktardı. Kurt, 'Bu müze Odunpazarı'nın en sonunda, en uzak bölgesinde olmasına rağmen yılda 100 bini geçen bir ziyaretçi ile karşı karşıya kalıyoruz. Demek ki Tayfun Talipoğlu yılda 100 bin kişiyle tokalaşıyor, koklaşıyor. Bu bizim için önemli ama Türk kültürüne de basın hayatına da katkı sunmuş daktilolar burada bu bizim için ayrı bir belediyecilik anlayışını ortaya koyuyor. Keşke ölmeseydi, keşke burada birlikte kutlayabilseydik ama bazen onun çaresi bulunmuyor. Ben oğluna uzun ömürler diliyorum, bizimle bağlantısını koparmadan, burayı yaşatmak istiyoruz. İnşallah sonsuza kadar da burada Tayfun Talipoğlu'nu yaşatacağız' şeklinde konuştu.