Öğrenciler deneyimli isimlerden yeni nesil gazetecilik eğitimi alırken, çalışmalara katılan 80 öğrenciye düzenlenen törenle sertifika verildi.
Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği ile Eskişehir Eti Sosyal Bilimler Lisesi'nde 17-18-19 Ocak 2023 tarihlerinde program düzenlendi. 'Gençler İçin Gazetecilik' konulu workshop çalışmaları ile TRT'nin deneyimli gazetecileri öğrencilerle bir araya gelerek, yeni nesil dijital gazetecilik alanında gençlere farklı bir bakış açısı sundu. Çalışmalara katılan 80 öğrenciye yönelik TRT Genel Müdür Yardımcısı Fethi Fahri Kaya, Vali Yardımcısı Salih Altun ve İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre'nin teşrifleri ile Eskişehir Eti Sosyal Bilimler Lisesinde ödül töreni düzenlendi.

HEDEFİNİ BİLEN ÖĞRENCİLER YETİŞTİRMEK
Törende açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre çalışmaların öğrenciler için verimli geçtiğini belirterek hedeflerinin öğrencileri gelecek yüz yıla hazırlarken hedefini bilen, merak eden gençler yetiştirmek olduğunu söyledi. Töre, 'Bugün bizim için çok kıymetli ve özel bir gün. Fethi Fahri Kaya'nın bizimle yapmış olduğu iş birliği 80 öğrencimiz ve hedefinde gazetecilik mesleği olan öğrencilerimiz için TRT'den gelen deneyimli gazetecilerle birlikte atölyeler düzenlendi. Bu süreçte öğrencilerimiz verimli bir süre geçirdi. Hedefimiz öğrencilerimizi gelecek yüz yıla hazırlarken. Hedefini bilen, merak eden, hedefinden vazgeçmeyen dayanıklı gençler yetiştirmek. Bu grupları yayarak devam edeceğim çünkü biliyoruz ki gazetecilik mesleği toplumda çok kıymetli bir meslektir. Biz basın tarafından aydınlanırız. Öncelikle yerel basınımıza çok teşekkür ediyorum. Bizim eğitim yaşantımıza çok büyük katkı sunmuşlardır' dedi.

HABER EN ÖNEMLİ VERİDİR
Vali Yardımcısı Salih Altun da gazeteciliğin önemine vurgu yaparak gençlere başarılar diledi. Altun, 'Bilindiği üzere basın için dördün kuvvet terimi kullanılır. Yasama, yürütme, yargıdan sonra dördüncü kuvvet medyadır. Medya halkın haber alma özgürlüğü konusunda en önemli kurumdur. Haber en değerli veridir. Haberin akışı hızlı bir şekilde ve doğru bir şekilde aktarılmalıdır. Gazetecilik mesleğini seçecek olan genç kardeşlerime başarılar diliyorum. Projede emeği geçenleri kutluyorum' ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından TRT Spor Spikeri Erdoğan Arıkan tarafından gençlere gazetecilik alanında bir sunum yapıldı. Daha sonra törende çalışmalara katılan 80 öğrenciye sertifikaları teslim edildi.