32. RANDEVU
TFF 1. Lig 29. hafta maçında, bugün sahasında saat 16.00'da Karadeniz temsilcisi lig lideri Giresunspor'u ağırlayacak Eskişehirspor, lig tarihinde rakibi ile daha önce 2'si hazırlık maçı olmak üzere toplam 31 maçta karşı karşıya geldi.
1971 yılında bugünkü adıyla Süper Lig'de ilk kez karşı karşıya gelen iki takımın mücadelesinden, Eskişehirspor 6-2 galip ayrılan taraf olmuştu.

ES ES ÜSTÜN
Geride kalan 50 yılda oynanan toplam 31 maçın 17'sini Eskişehirspor kazanırken, Giresun ise 9 kez galibiyet sevinci yaşadı. 5 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.
Diğer taraftan ev sahibi takım olarak rakibini 2'si kamplarda oynanan hazırlık maçı olmak üzere 16 maçta ağırlayan Eskişehirspor, bu karşılaşmalardan 12 kez galip ayrılan taraf olurken, Giresun ise 1'i Nevşehir kampında oynanan turnuva maçı olmak üzere 2 kez kazanabildi. 2 maç ise beraberlikle sonuçlandı.

1 KEZ SEVİNDİLER
Eskişehirspor ve Giresun arasında geride kalan 50 yıllık rekabette, dikkat çeken en önemli istatistik ise, Giresunspor'un tarihinde 1 kez Eskişehir'de 3 puan yüzü görmesi.
Siyah Kırmızılılar, Karadeniz temsilcisi karşısında tarihindeki tek iç saha yenilgisini, geçtiğimiz sezon 7 Mart 2020 tarihinde 2-0'lık skorla almıştı.